1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Automobilista bug report thread (Please read the opening post)

Discussion in 'Automobilista - General Discussion' started by Renato Simioni, Aug 25, 2016.

  1. Pert Boioioing

    Pert Boioioing New Member

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    OK, thank you for the reply. I assumed the pit repair would zero out the damage in the internal game-state but it makes sense if it doesn't.

    I did notice that damage that affected handling of the car e.g. wing or suspension damage, would be repaired and the car's operation would otherwise return to normal. I suppose the remaining damage indicated in the HUD can be chalked up to "dents and dings" in the body-work.
     
  2. Toncho32

    Toncho32 New Member

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Hi,
    I am new to AMS. I just downloaded the game from Steam but the game hangs after I input the player name (it flashes the difficuty for a second or so).
    Can You please advise how to fix this?
    Thanks
    AM
     
  3. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    857
    Hi, if you start the config application, what directory does it give for config.ini at the bottom?
     
  4. Angelo dos Santos

    Angelo dos Santos Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    Im having difficulties aswell. Im a old user of AMS, never had any problems, but this last update really broke something on my instalation. I cant make it work.
    I tried to create a new profile, to no avail.
    Happens to me the same way it happens to Toncho32.

    @Alex Sawczuk , my directory is C:\Users\Documents\Me\Automobilista
     
  5. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    857
    Is the game folder/ams.exe white listed with your anti virus?

    Rerun the config app and make sure everything is ok there.

    What about your Pc spec? What OS are you running?

    Try temp disabling any other services / apps that run at startup that might conflict, including MSI afterburner, OBS etc
     
  6. Angelo dos Santos

    Angelo dos Santos Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    Im running out of moves here, other than delete the whole thing and reinstall from scratch...:(.
    Since the word go with AMS I never had much troubles with it, even with all updates, all was working just fine. Until this last update.

    My AMS was working 100% fine with the actual configuration I have. No problems at all.
    By now I did 5 integrity checks, deleted most of the Mods and skins, tried to create a new profile...and the problem persists.
    I launch the game, it starts normally. Then it crashes while in the Main Menu. Crashes straight to the desktop. No error messages, nothing at all.

    The only odd thing Im noticing is that, Im using a G27 wheel. And I have the profiler. After this update, my logitech profiler is launching automatically when I start the game. This never happened. And after the crash, if I dont close the profiler, the game on Steam is listed as "Running". As soon I close the profiler, the Steam closes the game and the status get back to normal.

    Windows 7 Ultimate. Intel I5 3570K, GTX 1070, 16Gb RAM, basically. And my antivirus is not blocking anything. AVG Antivirus.
     
    Last edited: Sep 3, 2017
  7. Angelo dos Santos

    Angelo dos Santos Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    Any chance of those new Áudio configurations mess with something?!
    Im using simple headphones, and is listed on the Config Tool configured as Speakers.
    Already tried to change it, to Headphones, but the problem still there.
     
  8. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    857
    Hi, we would prefer you don't try to reinstall. We would prefer find the solution. The Logitech Profiler sounds like it maybe a clue. But please bare in mind it's a Sunday...

    You didn't switch to the G29 branch by accident?
     
  9. Angelo dos Santos

    Angelo dos Santos Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    No, I didnt. Right now, as stands, I cant even reach the control settings inside the game. It crashes before that.

    Everty time I try something, I do a Integrity check. Everytime I get one file missing and being recovered. It shoudnt be like this, I guess...
     
  10. Will Mazeo

    Will Mazeo Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    675
    Likes Received:
    196
    Anyone with issues online? Gotta cancel a race today, people join and listen sounds from other cars (we were running 3rd party mods) instead of their own, seems to be affecting connection as well to some people. No idea if it's our server issue, but we didn't have this problem before the update
     
    Last edited: Sep 3, 2017
    • Agree Agree x 1
  11. Domagoj Lovric

    Domagoj Lovric Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    1,185
    @Will Mazeo - while driving they hear someone else's car instead of their own?
     
    • Agree Agree x 1
  12. Will Mazeo

    Will Mazeo Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    675
    Likes Received:
    196
    Yep, they click to drive and listen nothing, then all of sudden the sound of someone else's car starting like they are in their cockpit.
     
  13. Domagoj Lovric

    Domagoj Lovric Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    1,185
    How many players / what mod?
     
  14. Will Mazeo

    Will Mazeo Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    675
    Likes Received:
    196
    we had 20 people, the gt3 mod
     
  15. dctoe

    dctoe New Member

    Joined:
    Jul 1, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    I was there, and this is correct. It was happening despite me adjusting my environmental settings or anything else. Almost as if the other players car was right on top of my car. About to see if it happens offline. If so, I will try to capture a small video clip of it for you.
     
  16. Domagoj Lovric

    Domagoj Lovric Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    1,185
    That won't help, the sliders on audio page are mere volumes for sound effects.
    You can try just for the sake of testing - lower opponents to 0% and see if you still get wrong veh sound.
    Sounds are played based on internal game logic tied to each vehicle,something is corrupting here as yours vehicle gets the sound of other ( some id corruption).
     
  17. Toncho32

    Toncho32 New Member

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Hi Alex,
    d:\\Automobilista\config.ini
    I am running it with Windows 10 ,
    Regards
     
  18. dctoe

    dctoe New Member

    Joined:
    Jul 1, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Indeed, you are correct. Nothing I did helped it at the time.
    I am not having the same problem offline, so I will have to go to the server.
     
  19. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    857
  20. dbr93

    dbr93 New Member

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I was here too,and i can confirm,also is true offline all work perfect,and also before update never had this problem..
    It is something like you listen (very loud) different samples, sometimes idle, sometimes on throttle samples ,from differents cars in grid,it happen for me at least 1 time all 2 laps,and always stay here for 8-10 seconds ..
    Thanks for plugin and for reply we try it when we can.
     

Share This Page