1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No seperate Sequential Shifter option.

Discussion in 'Automobilista 2 - General Discussion' started by LibranRabbit, Aug 30, 2020.

  1. LibranRabbit

    LibranRabbit New Member

    Joined:
    Mar 7, 2017
    Messages:
    29
    Likes Received:
    12
    Fanatec BMW GT3 Wheel with paddles
    Fanatec H pattern shifter connected to wheel
    Manu-factory Porsche GT3 sequential shifter
    There needs to be the ability to use sequential shifter, I select it in options and it shows up and down buttons selected, but when you go in game sequential won’t work. Paddles or H-pattern will. All other games it will work.
    When will this be rectified?
     
    • Like Like x 2
  2. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    2,875
    Likes Received:
    1,109
    I recently got the SQ1.5 and had the issue when I had older driver even when I checked the box in the Fanatec driver to combine shifter but with latest driver I can just slide the shifter from H pattern to Seq in game and go between cars with H or seq gear box no problem. It just combines the paddles to the seq side of the shifter.
    We do need better controller options though.
     
    • Agree Agree x 2
  3. lawgicau

    lawgicau Active Member

    Joined:
    May 24, 2020
    Messages:
    154
    Likes Received:
    39
    I would prefer to use wheel paddles on some cars and standalone sequential shifter on others. Currently the game only lets you bind one set of buttons for shift up/down, so I agree more flexibility needed.
     
    • Agree Agree x 2
    • Like Like x 1
    • Disagree Disagree x 1
  4. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    2,875
    Likes Received:
    1,109
    You can use either paddles or seq on seq cars well with Fanatec you can. Just combine paddles and seq together in Driver ;) but yes more flexibility would be great.
     
    • Agree Agree x 1
  5. lawgicau

    lawgicau Active Member

    Joined:
    May 24, 2020
    Messages:
    154
    Likes Received:
    39
    I have a Simagic wheel and a Fanatec shifter so no go for me.
     
    • Agree Agree x 1
  6. Andy-R

    Andy-R Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    683
    Likes Received:
    230
    If/when they address this it would be very useful if they add a "use seperate shifter" option like in AC. For one it avoids the confusion caused by wrong UI. More importantly for me it stops accidental paddle input when using H pattern. When shifting in VR it is fairly easy (with my setup at least) to catch the paddle when returning my hand to the wheel after shifting. It doesn't happen that often but it could ruin a race at the wrong moment.
     
  7. Petrolhead

    Petrolhead Member

    Joined:
    Mar 1, 2020
    Messages:
    76
    Likes Received:
    6
    I have the DD2 and a Cube Controls wheel and the only way to set things up was to setup the DD2 as Custom
     
  8. Cote Dazur

    Cote Dazur Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    83
    Likes Received:
    36
    I never saw that in my Fanatec driver.
     
  9. Coanda

    Coanda ohhh whinge whinge f@#ken whinge..

    Joined:
    Apr 8, 2020
    Messages:
    1,112
    Likes Received:
    499
    something like this matey..

    ams2_fanatec_shifter_option.jpg
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  10. Cote Dazur

    Cote Dazur Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    83
    Likes Received:
    36
    Thank you guy's, sure enough it was there, just never saw it. :D
     
    • Like Like x 1
  11. Cote Dazur

    Cote Dazur Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    83
    Likes Received:
    36
    @2ndLastJedi and @Coanda
    I tried it but it does not work for me, it does not bind the keys, it is either sequential or paddles, selecting the combine key does nothing. :(:(
     
  12. Scoops

    Scoops Member

    Joined:
    Mar 17, 2020
    Messages:
    90
    Likes Received:
    36
    You could try third party software like Joy2key and map both the paddles and shifter to the same button press for up shift and down shift. Then map those buttons in game to the actions
     
    • Like Like x 2
  13. Coanda

    Coanda ohhh whinge whinge f@#ken whinge..

    Joined:
    Apr 8, 2020
    Messages:
    1,112
    Likes Received:
    499
    :confused:
     
  14. Bull Shark

    Bull Shark Olijke Poffer Reiza Backer

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    526
    Likes Received:
    241
    You only have to assign the paddles as your up and down shift buttons. If you have ticked the combine option in the driver settings, It will be recognised by the game. Both Input methods do work as 1.
     
    • Agree Agree x 1
  15. Cote Dazur

    Cote Dazur Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    83
    Likes Received:
    36
    Yes, that is what I did and what is suppose to happen, but it does not work for me. Neither in AMS2 or other SIM!
     
  16. Tony Rickard

    Tony Rickard New Member

    Joined:
    Aug 30, 2020
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    That is exactly what I have done. Really handy to be able to jump between different vehicles and not have to switch control assignments. Of course it would be nice if you could have multiple assignments in game.
     
    • Like Like x 1
  17. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    2,875
    Likes Received:
    1,109
    I had that problem with older drivers but in the latest beta driver it works perfectly ;)
     
  18. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    2,875
    Likes Received:
    1,109
    Yeah it works well I just found that older drivers even though it was ticked just didn't work :confused: but the latest driver (beta) is great.
     
    • Like Like x 1
  19. Cote Dazur

    Cote Dazur Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    83
    Likes Received:
    36
    When asking for the binding of sequential and paddle I now realize that a red line appear in the driver saying the paddle is blinded to a gs key, but my sequential are acting on gear 3 and 4, as per the driver menu. I might have to get an other driver, would you be able to tell me the number of the driver you are using?
     
  20. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    2,875
    Likes Received:
    1,109
    372 which is now updated to 373 ;)
     
    • Like Like x 1

Share This Page