1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Port Forwarding?

Discussion in 'Automobilista - Help & Support' started by Arjen (Moonshine Racing), Mar 31, 2016.

  1. Arjen (Moonshine Racing)

    Arjen (Moonshine Racing) League Host

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    What are the port figures. I have Googled it and there are so many bogus answers and none of them port numbers works, the server still does not show up in lobby.
     
  2. Dann Murillo

    Dann Murillo League Organizer: onlinesimracing.net

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    362
    Likes Received:
    177
    Hey buddy, I can help here as we have 9 AMS & 3 SCE servers up.

    These are the default ports that need to be open for AMS. (They are all noted in the multiplayer.ini)
    Query Port Start="34597"
    Port Start="34697"
    Authenticator Port="8766"
    Master Server Updater Port="27016"

    To make life easy for more servers I opened the following ports in my server firewall (and router) to allow for 10 servers:
    34590-34599,34690-34699,8760-8769,27010-27019
    I opened these in the firewall 4 times over: IN-TCP, OUT-TCP, IN-UDP, OUT-UDP. Then update your router as well.

    Cheers! ;)
     
    Last edited: Nov 17, 2017
  3. leonardo ratafia

    leonardo ratafia New Member

    Joined:
    Oct 7, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Hi, I've set the port forwarding as follows and I can't make it work.
    Query Port Start="34596" // range is 1025 - 65535
    Port Start="34597" // range is 1025 - 65535
    Authenticator Port="34598" // range is 1025 - 65535
    Master Server Updater Port="34599" // range is 1025 - 65535
    Matchmaker TCP Port="35600" // TCP
    Matchmaker UDP Port="35601" // UDP

    what's wrong? thanks
     
    • Like Like x 1
  4. Dann Murillo

    Dann Murillo League Organizer: onlinesimracing.net

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    362
    Likes Received:
    177
    That is an interesting numbering method.

    The Matchmaker ports should not be changed:
    Matchmaker TCP Port="40001"
    Matchmaker UDP Port="40002"

    And you have all these ports open in your router and firewall as well?
     
  5. leonardo ratafia

    leonardo ratafia New Member

    Joined:
    Oct 7, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Oh I will try then with the defaults.

    Thanks for the reply
     
    • Like Like x 1
  6. Dann Murillo

    Dann Murillo League Organizer: onlinesimracing.net

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    362
    Likes Received:
    177
    OK well maybe try just opening up the firewall completely (to test) and check to be sure your ports are good in the router. I have 10 AMS servers setup so it definitely works and there are no RF1 bugs that I know of. ;)
     
  7. leonardo ratafia

    leonardo ratafia New Member

    Joined:
    Oct 7, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    still not working, it doesn't show on the lobby nor the website Virtual Xperience
    windows firewall off
     
  8. Dann Murillo

    Dann Murillo League Organizer: onlinesimracing.net

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    362
    Likes Received:
    177
  9. leonardo ratafia

    leonardo ratafia New Member

    Joined:
    Oct 7, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Maybe I'm not opening the dedicate server correctly. The multiplayer.ini file is located on my documents/automobilista/userdata/dedicated or athletic like that.
    I don't have any other multiplayer. Ini file
     
  10. leonardo ratafia

    leonardo ratafia New Member

    Joined:
    Oct 7, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    i've 4 assetto corsa servers running on that server with no problem, I have made the port forwarding rules as I did with the other servers, for ams and still I get that the ports are closed on that website you linked.
    I don't know what else to do, I also opened those two ports (TCP 34747 and UDP 49632)
     
    Last edited: Oct 13, 2017
    • Agree Agree x 1
  11. Dann Murillo

    Dann Murillo League Organizer: onlinesimracing.net

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    362
    Likes Received:
    177
    Well we all know the AMS dedicated server works and you know your server works with your AC servers setup. If I were you I would start over with the ports and use the defaults. Perhaps getting so far away from the default values is causing an issue with something. Go back to these:

    Query Port Start="34597" // range is 1025 - 65535
    Port Start="34697" // range is 1025 - 65535
    Authenticator Port="8766" // range is 1025 - 65535
    Master Server Updater Port="27016" // range is 1025 - 65535

    Open these TCP/UDP ports in your router & firewall:
    34747 TCP
    34597 UDP
    34697 UDP
    8766 UDP
    27016 UDP

    I noticed (in the AMS manual) the 34747 port needs opened which we have not discussed before. Maybe you missed that one in your router/firewall?

    Additionally here is more info from a quick Google search which suggests a couple more ports that need forwarded.

    34747 - TCP (Thanks to Patrick and CurrPorts we know this port is important, too)
    49632 - UDP (Thanks to Patrick and CurrPorts we know this port is important, too)
    34697 - UDP (taken from multiplayer.ini)
    34597 - UDP (taken from multiplayer.ini)
    8766 - UDP (taken from multiplayer.ini)
    27016 - UDP (taken from multiplayer.ini)
    40001 - TCP (not sure if really needed, but doesn't hurt to forward them as well)
    40002 - UDP (not sure if really needed, but doesn't hurt to forward them as well)
     
  12. leonardo ratafia

    leonardo ratafia New Member

    Joined:
    Oct 7, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Hi, I switched to the defaults and I can't seem to reach them from outside, using the port checker websites.
    [​IMG]
    and here is the multiplayer.ini I have
    [​IMG]
     
    • Like Like x 1
  13. Juan Reinoso

    Juan Reinoso Member

    Joined:
    Jul 4, 2017
    Messages:
    81
    Likes Received:
    26
    Hey bros, someone could help him? Thanks
     
    • Winner Winner x 1
  14. leonardo ratafia

    leonardo ratafia New Member

    Joined:
    Oct 7, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    I just fixed this thing, apparently it was an issue with my Operating System, I fresh installed everything and with the defaults ports on the .ini file and all the port forwarding I've made before it's working like a charm.
    thanks to all who helped in a way.
    @Juan Reinoso LTA!
     
    • Funny Funny x 1
  15. Juan Reinoso

    Juan Reinoso Member

    Joined:
    Jul 4, 2017
    Messages:
    81
    Likes Received:
    26
  16. Séb Ferrara

    Séb Ferrara New Member

    Joined:
    Jan 20, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi, sorry to reopen an old post, but, I still try and something is still wierd. When I launch my server, people can see it, but when they try to join, AMS says "join session time out".

    I think that I miss a port, but, I have checked the multiplayer.ini and follow all the instruction here, and that doesn't work.

    I don't use dedicated server (because I don't have a 2nd PC with Windows for launch it), have you some suggestion ?

    Yes all my port are forwarded correctly, and I can use without difficulty my assetto corsa server. I'm pretty sure that I miss something, but I don't find, what.
     
  17. WRS_Bristol

    WRS_Bristol New Member

    Joined:
    May 1, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello guys , I was wondering my router does have a list of games in PF but it don't have Automobilista , my router requires 2 sets of numbers listed like for instance Assetto Corsa shows as. TCP 8081,8081
    UDP 9600.9600
    Do I just put ABilista as shown
    TCP 34747,34747
    UDP 8766,34697
    Also on the problem above , I mite have to have a virtual server up and have your DMZ open wuth your last numbers in your ip on server pc.
     
  18. WRS_Bristol

    WRS_Bristol New Member

    Joined:
    May 1, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    And Virtual Server should be
    Name FTP = Application name
    Public port 21
    Protocol TCP
    And your PC IP
     
  19. Dave Stephenson

    Dave Stephenson Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Messages:
    322
    Likes Received:
    240
    make sure all the inbound ports as suggested in Dann's post above are forwarded at the router, withthe correct protocols (40001,40002 should not be needed). Additionally as you didn't mention it in your post I'll note it in case, the default firewall rule added for AMS in windows is for outbound connections only, you will need to adjust this to allow inbound connections also.
    Port Forwarding?

    You can use the dedicated server package installed via steam command even on the same machine as the game client. Just be sure to use a different profile than the in you use in the game either by making a copy and renaming it in the Automobilista directory in my documents or using the in-game interface to create one.
    (details here Dedicated Server Tool / SteamCMD)

    Usually if your rows inthe router firmware have 2 ports per line they are either source and destination ports, or start and end range, in either case use the same value in both boxes for each line entry.

    I would never advise to put your machine in the DMZ, it's absolutely not needed and should only be done if you know exactly what you are doing and the potential ramifications.

    Not sure what relevance this has? We don't implement and ftp services.
     
    • Informative Informative x 1

Share This Page