1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Simagic Alpha wheel not detected

Discussion in 'Automobilista - Help & Support' started by Denys, Mar 18, 2021.

  1. Denys

    Denys New Member

    Joined:
    Mar 18, 2021
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Wheel not detected? Any ideas?
    Cheers
     
  2. Domagoj Lovric

    Domagoj Lovric Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    941
    Likes Received:
    984
    Choose "Custom wheel" as profile in game, pedals "Separate". Then try to assign.

    In case that fails, delete "Automobilista 2" folder from "Documents". That is all your game settings, replays and user profile, so you'll have to reconfigure everything from scratch.
     
    • Like Like x 1
  3. Denys

    Denys New Member

    Joined:
    Mar 18, 2021
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Still not working Can't get passed this step(see screenshot)
    Followed your instructions twice
     

    Attached Files:

  4. Domagoj Lovric

    Domagoj Lovric Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    941
    Likes Received:
    984
    Did you do "Edit assignments" first and configured controls?
    (Sorry for question but have to ask, as that message indicates wheel axis is not assigned)
     
  5. Denys

    Denys New Member

    Joined:
    Mar 18, 2021
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Yeah I tried to edit assignments first but this message comes up. Tried various degrees of rotation. Can't figure out what other inputs it could be detecting? Is there a work around altering some of the files?
     

    Attached Files:

  6. Limongi

    Limongi New Member

    Joined:
    Oct 12, 2021
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have the same issue using Simagic Alpha. I tried the solution of deleting the folder but cannot assign an axis to steering without the same "multiple inputs detected". Any chance you have a solution now?
     
  7. Marius H

    Marius H Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    3,354
    Likes Received:
    1,383
    Use Custom Wheel, seperated.
    Give the wheel 90 degrees or smaller then try to assign the button
    That should work

    or
    Unplug everything, assign the wheel, and work up your way by plugging every thing one by one back.
     
  8. Gevatter

    Gevatter The James May of Simracing Reiza Backer

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    719
    Likes Received:
    375
    The way it works on my Simucube is to turn the wheel 360° in the direction you want to assign and then immediatly return it to center. If I hold it at 360° or go all the way I get the "Multiple inputs detected" error which is a carryover from PC2. Maybe it's the same for your device.
     
    • Like Like x 2
  9. Limongi

    Limongi New Member

    Joined:
    Oct 12, 2021
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi Gevatter, yes this did do the trick eventually! Thank you so much for the explanation, it did assign the axis in reverse a few times but I was able to eventually bind it.

    Still not sure how a game this detailed cannot simply have a wheel this common supported, Simagic Alpha binds effortlessly to all titles from iracing, both assetto corsa titles, raceroom and to even old richard burns rally.
     
  10. Gevatter

    Gevatter The James May of Simracing Reiza Backer

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    719
    Likes Received:
    375
    Like I said, this issue was present in PC2 already. It's an issue whith steering axis assignment in the Madness Engine, has nothing to do with your wheel specifically.
     

Share This Page