1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

UI weird font clipping issues

Discussion in 'Automobilista - General Discussion' started by tpw, Jan 1, 2018.

  1. tpw

    tpw Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    224
    Likes Received:
    129
    Happy 2018 everyone. I've just got back from holidays to find a swag of great new improvements to AMS (thanks Reiza), and one annoying issue - the UI fonts in the menu and HUD have a weird clipping issue where it looks like there are a few pixels shaved off the top and bottom of many letters and numbers:
    ams_ui.jpg

    The titillium fonts are correctly installed on my system, and no amount of editing of the UI.OSC file fixes the issue. In fact the only thing that does fix the issue it to remove the titillium fonts from my windows font directory.
    ams_ui2.jpg

    Not a life threatening bug but if anyone has any insights they'd be appreciated.
     
  2. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,029
    Likes Received:
    858
    What resolution and screen scaling are you using? Removing the font doesn't fix it, it just changes the font.
     
  3. tpw

    tpw Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    224
    Likes Received:
    129
    Standard 1080 resolution and no scaling. It’s a bit of a non issue at the moment because I completely fried my computer a few days ago and can’t play AMS, or anything else for that matter. I’ll let you know how I fare on the new computer I’ll have to get soon.
     

Share This Page