1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bug Reports - Automobilista 2 (Read the Opening Post)

Discussion in 'Automobilista 2 - General Discussion' started by Heitor Facuri Cicoti, Apr 4, 2020.

  1. guidc79

    guidc79 New Member

    Joined:
    Nov 28, 2021
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I use Crew Chief and Reshade. I've been using these programs even before the update.
     
  2. Luciano Santos Filho

    Luciano Santos Filho Active Member

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    110
    Likes Received:
    37
    This happens to me quite often (since before the last update) and I have seen it being reported by others players. I don't know the exact cause, and maybe the update caused something else to trigger it.
     
    Last edited: Apr 14, 2022
  3. Joaquim Pereira

    Joaquim Pereira New Member

    Joined:
    Dec 31, 2021
    Messages:
    27
    Likes Received:
    9
    Build: 1.3.5.0 + 1.3.5.1
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: DPi (but I guess is not car specific)
    Applicable Settings: several pit strategies
    Report: Pit stategies not available on track like others report, just would like to leave a video (
    )
     
    • Useful Useful x 1
  4. guidc79

    guidc79 New Member

    Joined:
    Nov 28, 2021
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I updated the Windows and the graphic drivers, then I play for 30 minutes and the problem doesn't occur again. My video card is a Geforce GTX 1650.
     
  5. rmagid1010

    rmagid1010 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2020
    Messages:
    462
    Likes Received:
    342
    Build: 1.3.5.1
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: Chevrolet Chevette, Puma Copa Classic FL, probably other Brazilian touring cars affected.
    Applicable Settings: VR
    Report: Dials on the dashboard (except tachometer) dont work
     
    Last edited: Apr 15, 2022
  6. rmagid1010

    rmagid1010 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2020
    Messages:
    462
    Likes Received:
    342
    Build: 1.3.5.1
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: BMW M3 E30 DTM
    Applicable Settings: Chase cam
    Report: No engine sound when looking backwards
     
  7. rmagid1010

    rmagid1010 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2020
    Messages:
    462
    Likes Received:
    342
    Build: 1.3.5.1
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: Puma GT5
    Applicable Settings: Cockpit cam
    Report: Shift lights on dashboard do not align to redline of car.
     
  8. deadly

    deadly Active Member

    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    760
    Likes Received:
    246
    Build: 1.3.5.1
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: F_Ultimate_Gen2
    Applicable Settings: Instant Replay
    Report: After watching a lap on instant replay, many AI switch to some kind of slow motion mode afterwards when resuming race or training.
     
    • Agree Agree x 1
  9. Apex

    Apex Active Member

    Joined:
    Sep 22, 2020
    Messages:
    177
    Likes Received:
    88
    Build: 1.3.5.1
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: F-Vintage Gen2
    Applicable Settings: Cockpit cam
    Report: Rear wings on F-Vintage Gen2 Model1 cars ahead disappear at 50-100 meters (cockpit view). Interestingly it does not happen during replay (cockpit view).
     
  10. aboe_83

    aboe_83 ABOE Reiza Backer

    Joined:
    Jul 24, 2016
    Messages:
    71
    Likes Received:
    30
    Build: 1.3.5.0.1984
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: F-Ult G2
    Applicable Settings: Online races - Replay Cam (trackside cam)
    Report: Opponent's DRS activation isn't visible

    Also, in Cockpit Cam on one's own car, when looking back (rear view) there is a small frame or two where the DRS (while activated) still shows as being unactivated. But like I say, it's only for a very brief moment, and it then shows DRS open afterwards, as normal.
     
  11. Luciano Santos Filho

    Luciano Santos Filho Active Member

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    110
    Likes Received:
    37
    upload_2022-4-16_15-35-35.png

    Build: 1.3.5.1986 (but happened before many times in different builds)
    Track & Layout Used: Irrelevant
    Car Used: I have had it with the METALMORO AJR, Metalmoro P2, Cadillac DPi, Group C Mercedes.
    Applicable Settings: not sure what matters. Damage Type = Full, Mechanical Failures = Yes. In the strategies options, Damage = Off. The selected strategy is also programed no to fix the Engine. EDITED: Single player mode, "Pit Stop Error" option does no apply.
    Report: Doing a pitstop, only damage I can see is a 2% of engine wear. But the crew will do some kind of repair, hold me for about 40s and nothing visible will be fixed. There will be still 2% of engine wear when I leave
     
    Last edited: Apr 18, 2022
  12. Romeo Foxtrot

    Romeo Foxtrot Active Member

    Joined:
    Apr 10, 2020
    Messages:
    120
    Likes Received:
    53
    Build: 1.3.5.2
    Track & Layout Used: Immaterial
    Car Used: Multi Chassis classes
    Report: When assigning driver attributes to a specific track in custom AI files only drivers within that chassis group can be changed.
    This has been tested on the F1 USA Gen1 cars where Lola-Fords and Lola-Mercedes can have overriden attributes for a track or Reynards can be overriden across Ford, Honda and Mercedes engines but you can't override any Reynards if one Lola has been overriden or vice versa.
    It's the same for the 2022 Stock Cars, Corollas or Cruzes but not both.

    In the Super V8s there is a limit of 27 cars if the overriden values show up despite there being 30 cars in the class.
     
    • Agree Agree x 1
  13. BRIAN ROGERS

    BRIAN ROGERS Member

    Joined:
    Mar 2, 2021
    Messages:
    46
    Likes Received:
    7
    Build: 1.3.5.2
    Track & Layout Used: NA
    Car Used: NA
    Report: UI issues:
    1. I tried to enter a online lobby that showed not full 20/30 players but when I try to join I get a "Lobby is too full."-type message. That I think is an issue, 30/30 should be full. After that, I get a return to lobby screen but when I click on OK to return it takes me all the way back to the home menu, but I think it should return you straight back to the Multiplayer area.
    2. In between lobbies it takes multiple times to click "CONTINUE" to get the lobby to the race.
    3. In the Audio screen, I have about 6 audio devices listed in the "Audio Device" area, and to switch between the devices it takes multiple clicks to switch to next device, but only on a few as sometimes a single click works.
    4. Nation flags still don't always show the correct country. I'm USA, sometimes I'll be UK or sometimes who knows.
    5. Please add Ambient temp as a HUD option.
     
    Last edited: Apr 17, 2022
  14. Sean Smith

    Sean Smith Wolf WolfZ Reiza Backer

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    113
    Likes Received:
    41
    Please Add the new airport track to the stock car 22 Championship and allow for custom championship to add race 2 scoring system as race 1 has more points than race 2 in the real series. You have both options available but can only utilise one scoring system for race 1 and race 2 . Hope this makes sense.
     
  15. jusk

    jusk Member

    Joined:
    Jan 13, 2022
    Messages:
    52
    Likes Received:
    25
    An extra note on this - the issue does not arise with the F-Classic_Gen1/2/3 cars - track-specific overrides work as expected for all car models simultaneously.
     
    Last edited: Apr 25, 2022
  16. Dolph

    Dolph Active Member

    Joined:
    May 21, 2020
    Messages:
    356
    Likes Received:
    240
    EDIT: turns out not to be a bug. You need to select a smaller grid size (22 or less)

    When multiplayer session has started and once inside the session it is not possible to select anymore the oldest tracks from Imola, Kansai, Kyalami, Monza and Spielberg. They simply do not appear for selection anymore. This has been a problem for at least a month now.

    I tried verifying game files and reinstalling. This seemed to fix the double appearance of all Watkings Glen tracks. But this did not fix the above problem.
     
    Last edited: Apr 18, 2022
    • Agree Agree x 1
  17. alink

    alink Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2017
    Messages:
    1,491
    Likes Received:
    1,313
    F-Ultima G2
    Imola 2020
    Flickering helmet/driver
    ss135932.jpg ss140006.jpg
     
  18. F1Aussie

    F1Aussie Well-Known Member

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    380
    Build: all builds since early this year
    Track & Layout Used: all
    Car Used: all
    Report: when creating a custom championship if you set different starting times for P, Q and race the game only respects those start times for the first round. As soon as you exit AMS2 and then go back in it changes all the session start times to the race start time. It defeats the purpose of being able to run different sessions at different times.
     
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
  19. Gazzawesty

    Gazzawesty Skunkedup

    Joined:
    Mar 25, 2020
    Messages:
    106
    Likes Received:
    33

    Caldwell park is missing too.
     
  20. MickT

    MickT Member

    Joined:
    Jun 5, 2021
    Messages:
    60
    Likes Received:
    21
    Is this because you've selected a lobby size greater than the number of pit stalls on these tracks? Cadwell park is a really small number, so that probably explains that one. Don't know about the others.
     
    • Agree Agree x 2

Share This Page