1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Front brakes locking on

Discussion in 'Automobilista 2 - Help & Support' started by inthebagbud, May 14, 2024.

  1. inthebagbud

    inthebagbud Member AMS2 Club Member

    Joined:
    Aug 29, 2019
    Messages:
    85
    Likes Received:
    23
    Hi
    Has anybody else experienced the front brakes being locked on?

    I have started experiencing this coming out of the garage for the first time and/or being on the grid at the start of a race.

    There is no indicator that the brakes are applied and you only know about it when you put the foot down and nothing happens!

    Using Heusinkveld Sim Pedals Ultimate with smartcontrol upgrade
     
  2. Racinglegend1234

    Racinglegend1234 AMS2 wiki founder AMS2 Club Member

    Joined:
    Jul 28, 2022
    Messages:
    4,150
    Likes Received:
    1,348
    I have heard this before, but I don't remember how you could fix it sorry
     
  3. Richard appleyard

    Richard appleyard AKA Neworder

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Messages:
    94
    Likes Received:
    33
    Trying lowering brake pressure I find default at 90 to high I drop it to 76 in vehicle setups also change brake bias more to the rear
     
  4. inthebagbud

    inthebagbud Member AMS2 Club Member

    Joined:
    Aug 29, 2019
    Messages:
    85
    Likes Received:
    23
  5. inthebagbud

    inthebagbud Member AMS2 Club Member

    Joined:
    Aug 29, 2019
    Messages:
    85
    Likes Received:
    23
    You misunderstand it is not whilst using brake - its exiting garage or starting a race - brakes are logged on with out any input from me
     
  6. Racinglegend1234

    Racinglegend1234 AMS2 wiki founder AMS2 Club Member

    Joined:
    Jul 28, 2022
    Messages:
    4,150
    Likes Received:
    1,348
    Do you have something mapped to extra brake?
     
  7. Richard appleyard

    Richard appleyard AKA Neworder

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Messages:
    94
    Likes Received:
    33
    Ah sorry misread on phone lol does your brake calibration work properly?
     
  8. Wayne Whitmore

    Wayne Whitmore Active Member AMS2 Club Member

    Joined:
    Apr 26, 2017
    Messages:
    379
    Likes Received:
    98
    I have had this issue. The fix is increasing the brake pedal dead zone to 10 in the game control settings.
     
  9. newtonpg

    newtonpg Active Member AMS2 Club Member

    Joined:
    Dec 29, 2018
    Messages:
    561
    Likes Received:
    185
    Yes, I can confirm BUT brakes are released immediately after I "prepare" to move (on throttle and/or brake to release)
     
  10. inthebagbud

    inthebagbud Member AMS2 Club Member

    Joined:
    Aug 29, 2019
    Messages:
    85
    Likes Received:
    23
    throttle application doesn't work for me - well it moves forward with some momentous wheel spin , at which point front of grid becomes the back of the pack:(
     
    • Informative Informative x 1
  11. inthebagbud

    inthebagbud Member AMS2 Club Member

    Joined:
    Aug 29, 2019
    Messages:
    85
    Likes Received:
    23
    not sure - will check though

    yep calibration is fine

    I will have a look at this and/or look at the Heusinkveld software
     

Share This Page