1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AMS2 Dedicated Server Tool / SteamCMD Support

Discussion in 'Automobilista 2 - General Discussion' started by Dave Stephenson, May 29, 2020.

  1. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,509
    Likes Received:
    795
    thats ok. You're just uploading the statsfile to simresults and they interpret the IDs writen in the logfile and replaces it with real names.
    There was the same problem with pCARS2, every time a new DLC with new tracks and cars came out. So its the job of the simresults developer to implement the correct conversiontable, that can be done now, since you can get the json files with IDs when you connect to a server and poll it.
    I hope they will do it soon :)
     
  2. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,509
    Likes Received:
    795
    • Informative Informative x 1
  3. Fabio Loyola

    Fabio Loyola New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    5
    Hi.

    First of all, congratulations to Reiza team! This update delivered a great improvement in multiplayer! Keep going! :hurrayreiza:

    I'm having issues when setting a rolling start. Even when the "formation lap" option is set to "on", the server doesn't handle it. The formation lap doesn't happen, sometimes the car controls are disabled until sometime is passed and the green light comes out, then the players can start engines and control the car.

    Another question: How can I include the screen, previous to race session, that the players can select "ready" before going to the track? Didn't find a way to turn it on. When the qualify is over, and I click on "continue" everybody is sent to the track, without changing car setup.

    thanks.
     
  4. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,509
    Likes Received:
    795
    Wait_for_Race_ready_input flag = 16777216
     
    • Like Like x 1
  5. Shadak

    Shadak Active Member

    Joined:
    May 2, 2020
    Messages:
    405
    Likes Received:
    196
    Disable real weather, uncheck active then check again and it should let you change the slot.
     
    • Like Like x 1
  6. Fabio Loyola

    Fabio Loyola New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    5
    Thank you very much!
     
  7. Nando Ferreira

    Nando Ferreira New Member

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    hi, how can i kick someone or go to the next session? because in the web ui i click in advance session but no response, and no button to kick/ban. thx
     
  8. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,509
    Likes Received:
    795
    you can kick in the Status(Old) section.
    A bit rough UI from pCARS1, but it works
     
    • Like Like x 2
  9. Nando Ferreira

    Nando Ferreira New Member

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Nice! I see it. And how to move between session (Practice - Qualy - Race)?
     
  10. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,509
    Likes Received:
    795
    don't know.
    Maybe not working currently.
     
    • Like Like x 1
  11. Nando Ferreira

    Nando Ferreira New Member

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    How can i set a multiclass session?
     
  12. Jeferson Richart

    Jeferson Richart New Member

    Joined:
    Apr 9, 2020
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    +1
     
  13. Nando Ferreira

    Nando Ferreira New Member

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    It doesn't matter, I already did it
     
  14. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,509
    Likes Received:
    795
    let us know how ;)
     
  15. viper4r

    viper4r Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 5, 2020
    Messages:
    70
    Likes Received:
    22
    Last edited: Jun 4, 2020
  16. viper4r

    viper4r Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 5, 2020
    Messages:
    70
    Likes Received:
    22
    There seems to be a problem with the "Fill with AI" setting/flag.
    I used the sessionAttributes in the server.cfg to configure all settings and had "enableLuaApi : false".

    Fill with AI works only for the track which is configured in the server.cfg.
    If I switch to another track via in-Game Lobby UI, then there is no AI anymore.

    I added my config below.
     

    Attached Files:

    • Informative Informative x 1
  17. Nando Ferreira

    Nando Ferreira New Member

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Set flag "FORCE_MULTI_VEHICLE_CLASS", and then for 3 classes:

    // MULTI CLASS
    "MultiClassSlots" : 3,
    "MultiClassSlot1" : 1347575036, //p1
    "MultiClassSlot2" : 492525831, //stock
    "MultiClassSlot3" : -1710882048, // p4
     
    • Like Like x 1
  18. Balrog

    Balrog Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Aug 25, 2016
    Messages:
    189
    Likes Received:
    43
    Is there a changelog for the dedi somewhere btw?
     
  19. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,509
    Likes Received:
    795
    afaik we got the first AMS2 version.
    So for pure AMS2 people i think there cannot be a changlog.
     
  20. Balrog

    Balrog Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Aug 25, 2016
    Messages:
    189
    Likes Received:
    43
    Last night I updated *something* through SteamCMD.
     

Share This Page