1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AMS2 Dedicated Server Tool / SteamCMD Support

Discussion in 'Automobilista 2 - General Discussion' started by Dave Stephenson, May 29, 2020.

  1. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,564
    Likes Received:
    841
    i have only what i read there. I'm just a customer and must trust to what they give us :rolleyes:
    Maybe a copy&paste error/typo.
    @Dave Stephenson ??????
     
    Last edited: Jun 17, 2020
  2. Ayrton

    Ayrton Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Jun 29, 2019
    Messages:
    187
    Likes Received:
    135
    Absolutely!
     
  3. toniware

    toniware Greyhat DWORD Developer

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Messages:
    269
    Likes Received:
    104
    656922
     
  4. Dave Stephenson

    Dave Stephenson Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Messages:
    641
    Likes Received:
    658
    Not yet as noted in post 1 of this thread.

    this^ :oops:

    When it comes it will the installation appid (1338040 / 1338240) will be the same as the one noted in the first post (and in the guide when I fix it). SteamCMD will deliver the correct binary for the correct platform automatically though this can be overridden as detailed in Valve's SteamCMD documentation.
     
    • Like Like x 1
  5. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,564
    Likes Received:
    841
    definitive "FORCE_MULTI_VEHICLE_CLASS" on :whistle:
    flags.PNG
     
    • Like Like x 1
  6. Epicfool

    Epicfool New Member Reiza Backer

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Do we have the ability to do a custom grid order yet?
     
  7. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,564
    Likes Received:
    841
    is this a whishlist thread ?
     
  8. SebWizterTv

    SebWizterTv Member

    Joined:
    May 15, 2020
    Messages:
    91
    Likes Received:
    26
    upload_2020-6-18_17-27-36.png
    cant get it to work can someone help me? i did the server.cfg and stuff but dont work.....
     
  9. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,564
    Likes Received:
    841
    you should give it a name. Unconfigured testing server is a bit lame
    Server should be startet fom exe, not from steam client
    Enable empty join. If nobody can connect when empty, it will stay always empty ;)
    Enable http
    The DS correct connects to steam. If its not seen you should open the correct ports, see older posts.
    If you understand none of that, let it be :p
     
  10. Scoops

    Scoops Member

    Joined:
    Mar 17, 2020
    Messages:
    94
    Likes Received:
    36
    Anyone found a solution to the dedi server adding a single AI?
     
  11. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,564
    Likes Received:
    841
    have you tried
    Maxplayers = maxgrid
     
  12. Balrog

    Balrog Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Aug 25, 2016
    Messages:
    194
    Likes Received:
    45
    It's more of a workaround, but I simply set the config via the cfg file and don't touch the user interface. This way the maximum human players can be equal to maximum grid size.
     
    • Like Like x 1
  13. SebWizterTv

    SebWizterTv Member

    Joined:
    May 15, 2020
    Messages:
    91
    Likes Received:
    26
    i dont have to open my ports bc i have my internet cabel conntected to the wall dont have it connected to the router, should i plug it into the router instead?
     
  14. Scoops

    Scoops Member

    Joined:
    Mar 17, 2020
    Messages:
    94
    Likes Received:
    36
    Thanks it’s the user interface that’s caused me the issue not allowing the max grid and max players
     
  15. SebWizterTv

    SebWizterTv Member

    Joined:
    May 15, 2020
    Messages:
    91
    Likes Received:
    26
    so i need to plug my internet cabel to the router?
     
  16. Scoops

    Scoops Member

    Joined:
    Mar 17, 2020
    Messages:
    94
    Likes Received:
    36
    I would imagine your connection in the wall then goes to a router?
     
  17. SebWizterTv

    SebWizterTv Member

    Joined:
    May 15, 2020
    Messages:
    91
    Likes Received:
    26
    it goes to my internet modem
     
  18. Wolfgang Herold

    Wolfgang Herold Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    1,564
    Likes Received:
    841
    sorry, but from your answers its better to read the last line of my post :p
     
    • Agree Agree x 1
  19. Scoops

    Scoops Member

    Joined:
    Mar 17, 2020
    Messages:
    94
    Likes Received:
    36
    Yep but it was when using the web interface that it won’t match the two, always leaving a gap of one.
     
  20. moneypizzle

    moneypizzle Member

    Joined:
    Jun 9, 2020
    Messages:
    33
    Likes Received:
    26
    I recreated that excel from Wolfgang Herold to calculate the flags if anybody needs it: Automobilista Flags
     
    • Like Like x 1

Share This Page