1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Automobilista bug report thread (Please read the opening post)

Discussion in 'Automobilista - General Discussion' started by Renato Simioni, Aug 25, 2016.

  1. Julien Delage

    Julien Delage New Member

    Joined:
    Oct 5, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    G920 Works great on Beta g29 ...
    When can we expect the g29 version for 1.5 ? Thanks U.
     
  2. jose46lopez

    jose46lopez Member

    Joined:
    Sep 30, 2016
    Messages:
    77
    Likes Received:
    16
    Track & Layout Used: All
    Car Used: Formula Ultimate
    Applicable Settings: Circuit with the five tyre compounds enabled.
    Report: The hardest compound of tires (orange) is not seen in replay. Selecting the hard compound when you enter the boxes and see the delayed replay, the soft compound (yellow) appears. It also happens that while driving you don't see the hard compound if other pilots are using it.
    Steps to reproduce: -
     
  3. jose46lopez

    jose46lopez Member

    Joined:
    Sep 30, 2016
    Messages:
    77
    Likes Received:
    16
    Track & Layout Used: All
    Car Used: Formula Ultimate
    Applicable Settings: -
    Report: small graphic details.
    Steps to reproduce: -
    20180211011006_1.jpg 20180211011023_1.jpg
     
  4. mkel1966

    mkel1966 Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    52
    Likes Received:
    11
    Track & Layout Used: Taruma with chicane
    Car Used: Mini Challenge
    Applicable Settings: -
    Report:
    AI's are hitting the first barrier in the chicane during formation lap
    Steps to reproduce: -
     
  5. DerLucky

    DerLucky Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    32
    Likes Received:
    4
    Track & Layout Used: Curitiba Outer Circuit
    Car Used: Copa Montana
    Applicable Settings: -
    Report: Track surface pitch black, with weird coloring in corners (not only on this track, but on all I have tried)
    Steps to reproduce: -

    Basically, it looks like the texture for the track is missing, and it shows me where the griplevels are (at least that is what it looks to me). It happened completely out of the blue, I didn't change anything, I didn't install a new mod or anything else. I had AMS open today already, where everything was fine. I booted it a couple of minutes ago, and that happened. I tried restarting AMS a few times, didn't help. These screenshots are from a session on an official server, but it happened to me on others as well.
     

    Attached Files:

  6. Periophtalmus Spintirus

    Periophtalmus Spintirus New Member

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    5
    Create a new profile and try again. Had this recently and making a new profile solved it for me.
     
    • Useful Useful x 1
  7. DerLucky

    DerLucky Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    32
    Likes Received:
    4
    It already disappeared again. Again, didn't change anything :D But thx for the answer
     
  8. Bkim

    Bkim Member

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    80
    Likes Received:
    56
    rack & Layout Used: Kansai
    Car Used: MR18
    Applicable Settings: 1.50 released vers.
    Report: Yellow flag during passing pits entry. Nothing to see though
    Steps to reproduce: I have no clue.
     
  9. Diaze

    Diaze New Member

    Joined:
    Nov 10, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Track & Layout Used: ALL
    Car Used: ANY
    Applicable Settings: Version 1.5.0r and v1.5.01r
    Report: The replay position marker within the replay menu is broken in v1.5.0 and v1.5.01!
    Steps to reproduce: Load up a replay file!

    AMS v1.5.01
    AMS 1.5.01r.png
    Before with v1.4.76
    AMS 1.4.76r.png
     
    Last edited: Feb 27, 2018
    • Agree Agree x 2
  10. polo199

    polo199 Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    13
    Hey Alex, I've had that strange bug again. Exact same thing, came out of the blue (I had been playing without any problems since I last wrote about it here). I'm gonna send you my user folder just in case.
    Though I had to re-create the user in-game to be able to join the online race I was going to participate in. Not sure it is relevant then...
     
  11. David Mann

    David Mann New Member

    Joined:
    Mar 7, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Track & Layout Used: Ascurra
    Car Used: F-Dirt
    Applicable Settings: no (maybe setting the final gear to the shortest setting helps)
    Report: The radiator is not big enough on the F-Dirt. The engine continues to heat up until it is overheating. There is no setting available to increase the radiator size. Someone needs to clear the mud out of the radiator.
    Steps to reproduce: Drive around until the engine overheats.

    Edit: I somewhat retract this bug. As I got better at driving the car and track, the overheating went away, probably because I was going faster and using the gas pedal slightly less. However, I think this bug report still stands because the engine is running very close to overheating, at about 126 °C. I don't know what the optimal engine temperature is, but both the water and oil temperature icons were in the red.
     
    Last edited: Mar 7, 2018
  12. muzarati

    muzarati Member

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    42
    Likes Received:
    2
    Track & Layout Used: Adelaide and others
    Car Used: SuperV8 and others
    Applicable Settings: Tire sets set to default(10) and then 6
    Report: Only 2 x sets available and two different compounds? shouldn't there be 10 (or 6) x of the same compound available?
    Steps to reproduce Do a race weekend and count tire sets available?
     
  13. muzarati

    muzarati Member

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    42
    Likes Received:
    2
    Track & Layout Used: Most
    Car Used: Formula Ultimate
    Applicable Settings:
    Report: Can't run more than one qualifying session?
    Steps to reproduce
     
  14. Diaze

    Diaze New Member

    Joined:
    Nov 10, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: Formula Vee
    Applicable Settings: Use a H-Shifter with a clutch pedal + Options Auto clutch = OFF!
    Report: The Engine fading/starts from itself without the need to push the starter! If the ignition is on, hit the clutch and touch the gas and the engine is starting miraculously!
    Steps to reproduce:
     
    Last edited: Mar 14, 2018
  15. Marc Collins

    Marc Collins Active Member

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    754
    Likes Received:
    222
    The UI supports running more than one Practice session, but not Qualifying. You are asking for a new feature, not reporting a bug.

    When you do so, please detail exactly how it should work--maybe they will build it into the next title!
     
  16. muzarati

    muzarati Member

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    42
    Likes Received:
    2
    F Ultimate srs file shows 3 x quali sessions, that's why I thought it wasn't working?
     
  17. jose46lopez

    jose46lopez Member

    Joined:
    Sep 30, 2016
    Messages:
    77
    Likes Received:
    16
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: Formula Ultimate
    Applicable Settings: Using high damping values, I think. I upload the setup so that it can be checked.
    Report: :eek::eek::eek::eek: The car is flying.

    Steps to reproduce: Use this setup. I was passed the setup by a buddy, who was the one who discovered it.
     

    Attached Files:

    • Funny Funny x 1
  18. DerLucky

    DerLucky Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    32
    Likes Received:
    4
    Happened again, this time I got it on Brands Hatch. Same thing, didn't do anything, had it open before where everything was fine...
    Tried the steam "verify files" thing multiple times, made a new profile within AMS, rebooted the game, steam and my pc multiple times, nothing helped. Has anyone an answer for that, or is reinstalling AMS my only option?
     
  19. Silvano

    Silvano Member

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    150
    Likes Received:
    19
    I had this issue too, I found the only way is makin a new profile.
    well you tryed that and no success then i dont know what can help.
    maybe a dev read this? :rolleyes:

    Making a new profile out of AMS I mean, just delete "your name" folder in documents but save your controller folder and then verify integrity. that should work IMO.
     
    Last edited: Mar 19, 2018
  20. Heitor Facuri Cicoti

    Heitor Facuri Cicoti Good Member

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    354
    Likes Received:
    126
    The other times I saw people with this problem, the devs question was "Is there anything else than coreshaders inside Automobilista\GameData\Shared folder? If so, delete and leave only coreshaders."
     
    • Useful Useful x 1

Share This Page