1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Automobilista bug report thread (Please read the opening post)

Discussion in 'Automobilista - General Discussion' started by Renato Simioni, Aug 25, 2016.

  1. Marc Collins

    Marc Collins Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    3,532
    Likes Received:
    1,307
    I have exited to pits from P and Q sessions about a zillion times in AMS 2 and never had a crash. I spend 90% of my time in P and Q sessions fiddling with the cars or set-ups, so repeatedly go back to pits via the Esc and menu rather than driving in for a pit stop where typically too much fuel will get added. Are you sure there are not also other scenarios that will cause this crash (i.e., it's a general problem with your machine and not linked only to this specific action)?
     
  2. Spin

    Spin Active Member

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    282
    Likes Received:
    31
    This problem of mine, and this thread, is for AMS1. I have tried to do things to see if it was my system. I disabled MSI Afternurner, I disabled my 4th screen (I thought it was my fourth screen), I disabled Nvidia G-Sync, all to no avail. The game is just so unstable. I have no problem with other games (Battlefield 3 & 4, Mechwarrior Online, Wreckfest, Borderlands 1 & 2, Doom, War Thunder).

    EDIT: Happened 2 more times only this time it happened when I clicked on "restart race" from the on-track exit menu rather than "exit to pits". CTD.
     
    Last edited: Sep 17, 2020
  3. Marc Collins

    Marc Collins Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    3,532
    Likes Received:
    1,307
    So sorry, I didn't notice that this was an AMS thread, not AMS 2! However, my answer is exactly the same.
     
  4. Spin

    Spin Active Member

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    282
    Likes Received:
    31
    Track & Layout Used: Any (including mod-tracks)
    Car Used: Any
    Applicable Settings:
    Report: Every once in a while FFB will stop working.
    Steps to reproduce: Exit to pits or exit session back to game's main menu and go back into a session (maybe try changing car type as well) and sometimes there's no FFB.

    I get this maybe once a day or so. Nothing seems to be able to fix it except exiting game and going back in. I tried something new today and mapped & pressed the "reset FFB" button and that instantly game me a CTD with the following windows error:

    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: AMS.exe
    Application Version: 2.0.0.0
    Application Timestamp: 5d9b3d3b
    Fault Module Name: AMS.exe
    Fault Module Version: 2.0.0.0
    Fault Module Timestamp: 5d9b3d3b
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 000dce61
    OS Version: 6.3.9600.2.0.0.256.48
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 9124
    Additional Information 2: 9124bb3a19e1b614fa3e281df75f9b57
    Additional Information 3: 2393
    Additional Information 4: 2393e54b71cc6e3eb26e7eb9a62da3f2

    Is there maybe some sort of glitches / incompatibility between AMS and maybe the Simucube 2 that pops up from time to time?

    EDIT: It just happened again only this time after I alt-tabbed out of the game to use the Windows Calculator. Upon alt-tabing back in the game, FFB was lost and all the pedals showed as if they were all being pressed around halfway even though I wasn't pressing anything. I checked the controls screen and the list of devices now said no controller instead of simucube 2 - although all other devices still remained. I then clicked the button to re-detect devices and after doing that all devices then said no controller. I exited the game fully, re-loaded the game, and all the devices now show up again in controls (including the Simcube 2) and they all work (including steering) except there's still no FFB. I exited game, re-loaded but the issue remains: all controls work (including steering) but still no FFB. I once again re-loaded the game but still the exact same issue. I then changed car and all of a sudden the FFB worked again. This is strong evidence (changing the car type makes the FFB work again) that the issue is with AMS and not with the user.

    I've been playing for around 3 or 4 hours now and have had to exit or CTD and re-load the game probably 5 times already if not more.

    P.S. I've also noticed on other people's videos (Niels H. and some others) that AMS's FFB will sometimes randomly stop working upon going out on track...
     
    Last edited: Sep 21, 2020
  5. Spin

    Spin Active Member

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    282
    Likes Received:
    31
    As a continuation of my post above, sometimes the FFB will still work with other cars when the glitch happens. If I jump to a new car, the controls and FFB will work perfectly but if I jump to a car that I was driving when the glitch happened then that car's FFB won't work (or sometimes all the controls won't work with all pedals looking like they're being pressed halfway). So some cars will still work perfectly while others won't work.
     
    Last edited: Sep 21, 2020
  6. Spin

    Spin Active Member

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    282
    Likes Received:
    31
    As a 3rd continuation to my above posts, AMS also crashes sometimes (maybe 10-20% of the time) when you bring up the steam overlay. Here's the Windows Automobilista crash info:

    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: AMS.exe
    Application Version: 2.0.0.0
    Application Timestamp: 5d9b3d3b
    Fault Module Name: gameoverlayrenderer.dll
    Fault Module Version: 6.7.87.15
    Fault Module Timestamp: 5f515e0c
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 000769c2
    OS Version: 6.3.9600.2.0.0.256.48
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 5861
    Additional Information 2: 5861822e1919d7c014bbb064c64908b2
    Additional Information 3: 9d53
    Additional Information 4: 9d539ab2d38cfad867f683ba4be72a2d
     
  7. muzarati

    muzarati Member

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    54
    Likes Received:
    2
    Game won't read race lap number from GBD file anymore?
     
  8. muzarati

    muzarati Member

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    54
    Likes Received:
    2
    Seems race percentage option has been removed, game will not read race laps from gdb file any more, only way to set race laps is from the UI for every single race which is pretty average...why would you remove something that has been there since the beginning and worked perfectly...don't get it?
     
  9. muzarati

    muzarati Member

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    54
    Likes Received:
    2
    Game won't read laps, distance or time from the gdb file? Only way to set race laps, time or distance is by the UI? Crap!
     
  10. BartZ

    BartZ Member

    Joined:
    Mar 30, 2020
    Messages:
    87
    Likes Received:
    22
    wrong forum. Sorry
     
  11. Leclettico

    Leclettico Member

    Joined:
    May 6, 2019
    Messages:
    41
    Likes Received:
    12
    Build: v 1.0.5.1 build 5773646
    Track & Layout Used: Imola
    Car Used: Porsche GT3
    Applicable Settings: curbs
    Report: bouncing
    Steps to reproduce: drive on curbs
     
  12. Leclettico

    Leclettico Member

    Joined:
    May 6, 2019
    Messages:
    41
    Likes Received:
    12
    Build: v 1.0.5.1 build 5773646
    Track & Layout Used: Nurburgring GP 2020
    Car Used: Sprint Race
    Applicable Settings: Practice weekend
    Report: AI line
    Steps to reproduce: drive with AI
     
    • Agree Agree x 1
  13. Ettore

    Ettore Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 21, 2020
    Messages:
    287
    Likes Received:
    134
    Canceled post
     
    Last edited: Nov 17, 2020
  14. Ondene

    Ondene New Member

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Wrong thread, no idea if I can delete this post.
     
    Last edited: Nov 16, 2020
  15. Dolphin

    Dolphin New Member

    Joined:
    Oct 14, 2020
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    When karting result screen sporadically (quite often but all the times) freezes and the only way to get out is to force end of game through task manager etc
     
  16. ToMythTo

    ToMythTo Member

    Joined:
    Aug 31, 2020
    Messages:
    68
    Likes Received:
    6
    wrong subject, moved.
     

Share This Page