1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Automobilista EA bug report thread (Please read the opening post)

Discussion in 'Automobilista - General Discussion' started by Renato Simioni, Mar 8, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mmp

    mmp New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Latest update did not fix the problem I reported earlier (see post #85 above). Game remains unplayable.
     
  2. mmp

    mmp New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    re: report #85 and #101, extremely low fps (1-2) in game:

    Googled about this again and this time did find someone who had a similar problem, on a German forum. Apparently switching off FFB does the trick, and now, even with FFB (TM300 wheel) turned back on, everything back to normal, *very* playable !
     
  3. sluis74

    sluis74 Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 28, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    5
    Track & Layout Used: any
    Car Used: any openwheel but probably stock cars too
    Applicable Settings: triple screen, multiview
    Report: Dirt on tires in quick replay since the start
    Steps to reproduce: when you get off road and pick up dirt on tires, fast rewind to any time before getting dirt but the tires didn´t get clean when was supposed to be on entire replay media
     
    • Like Like x 2
  4. Christo Nieuwoudt

    Christo Nieuwoudt New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Track & Layout Used: All
    Car Used: All
    Applicable Settings: PLR File
    Report: There is no warmup session for online racing. After qualifying the game goes straight to race mode. I did change the dedicatedserver.plr file to RUN WARMUP="1". After qualifying the game skips WARMUP and start the race. Now the dedicatedserver.plr file setting has reverted back to RUN WARMUP="0" Lots of guys missing the start of races as they expect a warmup session.
     
  5. Guilherme Borghezani

    Guilherme Borghezani Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    160
    Likes Received:
    30
    I think the game really got heavier (fps dropsss) in the last build
    I always have stutters out of the pits for the first time on the track
    or when I click on any item of menu (for example pit limiter)
    with all cars, but some cars as already mentioned, I have to reduce the graphical quality (metalmoro, superv8) to high, supertruck to medium for is playable
    I think it needs to be optimized
     
    • Agree Agree x 1
  6. TeSL9

    TeSL9 Pessimistic (rarely flying) Finn :) Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    35
    Likes Received:
    10
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: Any
    Applicable Settings: TM TX - any settings, presets, configurations
    Report:Wheel is disconnecting randomly when racing ONLINE (wheels "on light" goes off).
    It seems to work when driving offline, it works in the settings menu. It can disconnect on track or in garage. After the disconnection, when I try to exit the track, my PC freezes and i have to reboot it. Sometimes it stays on 40 practice, 15 quali and 60 minute race. Sometimes it disconnects 3 times in an hour... Frustrating.
    (i have tried to use different usb slots and hubs)
    It seems to be a wheel issue but if it happens only in online sessions , it cannot be?
    No this kind of issues in other games or sims.

    Win 10 home 64bit
    i5-4670K
    8192MB RAM
    NVIDIA GeForce GTX 760
    TM TX leather and f1 rim. 3tpa pedals
    Frex shift+, G27 shifter (usb adapter)
     
  7. Yuri Bascope

    Yuri Bascope Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    68
    Likes Received:
    78
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: Any
    Applicable Settings:
    Report: Cannot set more than 100 laps in a race. The old GSCE lap limitation is back for some reason. I can set more than 1h40 of race, but if I try to measure a race by KM, (like 500 KM of São Paulo), I can't do this.
     
  8. adri84dj

    adri84dj New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    Hello,

    If it really is not my problem but in cockpit mode suspensions are not displayed.

    In view mode cockpit no matter how the camera posicone that the suspension is not displayed.

    regards
     

    Attached Files:

  9. adri84dj

    adri84dj New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: Formula Vee
    Applicable Settings:
    Report: In view mode cockpit no matter how the camera position that the suspension is not displayed
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  10. Yuri Bascope

    Yuri Bascope Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    68
    Likes Received:
    78
    Track & Layout Used: Velopark
    Car Used: F309, F301
    Applicable Settings:
    Report: F309 cannot make a full race without having to pit because of fuel. F301 after the last update, improved the fuel assumption, but I managed to finish a full 30 min + 1 lap race with formation lap almost without gas. So drivers have to be careful, or they will be without fuel in the last lap, specially if the F309 are able to open an extra lap.
     
  11. muzarati

    muzarati Member

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    54
    Likes Received:
    2
    any fix for this yet?
     
  12. hex

    hex Damage, Inc. Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    162
    Likes Received:
    109
    Rev limit lights won't lit anymore in cockpits of F-V12, F-Retro, Opala etc.
     
    • Like Like x 1
  13. Guilherme Borghezani

    Guilherme Borghezani Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    160
    Likes Received:
    30
    the problem with the f3 persists, improved but remains
    I made a full tank stint with the F301 in interlagos
    was 29 min, I believe it would have to be about 31 or 32 minutes
     
    • Like Like x 1
  14. Jan Mikuž

    Jan Mikuž Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    475
    Likes Received:
    53
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: Formula V12
    Applicable Settings:
    Report: Downshifts aren't accepted until way below red range. Doesn't feel right.
     
    • Like Like x 1
  15. Marc Collins

    Marc Collins Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    5,252
    Likes Received:
    2,284
    Let's cross-check settings because downshifts work perfectly on my V12's.
     
  16. Qazdar Karim

    Qazdar Karim Member

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    36
    Likes Received:
    10
    Brakes stay at 100% for the whole race on DynHUD on every car.
     
  17. Marc Collins

    Marc Collins Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    5,252
    Likes Received:
    2,284
    Works OK here.
     
  18. KoshaPashkin

    KoshaPashkin Pavel Koshkin

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    110
    Likes Received:
    265
    Track & Layout Used: Foz
    Report: flying box, like lancer
    [​IMG]
     
  19. KoshaPashkin

    KoshaPashkin Pavel Koshkin

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    110
    Likes Received:
    265
  20. KoshaPashkin

    KoshaPashkin Pavel Koshkin

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    110
    Likes Received:
    265
    Track & Layout Used: Kansai
    Report: Shadow under bridge
    [​IMG]
    [​IMG]
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page