1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Automobilista - October 2017 Development Update

Discussion in 'Automobilista - News & Announcements' started by Renato Simioni, Oct 31, 2017.

  1. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,871
    Likes Received:
    5,967
    2.5 in total (turbo + atmospheric). 1.5 refers to turbo pressure only.
     
    • Like Like x 2
  2. DaveS78

    DaveS78 Member

    Joined:
    Jul 28, 2016
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    Ah, thanks for the correction!
     
  3. traind

    traind Member

    Joined:
    Nov 6, 2016
    Messages:
    45
    Likes Received:
    17
    This 86 season would be great for release in the current AMS as official content (rounding out the best selection of more modern f1 cars in any sim) or as a mod if necessary. Of course AMS 2 would be awesome if it moves in that direction.

    Can a modder leverage what Reiza will put in the beta from Niels for the regular version of AMS?
     
    • Like Like x 1
  4. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,871
    Likes Received:
    5,967
    It shouldnt be difficult to do that using the F-Classic engine, it will all be set so that all you need for a mid 80s engine is to increase the pressure cap. In fact as per opening post the cap will remain open to 4 bar in the initial Beta release for those who want to play with it.
     
    • Like Like x 3
    • Friendly Friendly x 2
  5. Ricardokil

    Ricardokil New Member

    Joined:
    Jan 28, 2017
    Messages:
    28
    Likes Received:
    5
    Hello everyone, before ending the development of the AMS, will you update the Interlagos chiquene?
     
  6. Luciano Santos Filho

    Luciano Santos Filho New Member

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    The AJR is great news.

    Any chance the AI swap button (mapped in controls) or driver change (in pit menu) could be activated/improved so we can use it for offline endurance races? The AI button is activated in AMS but the AI speed is always very slow (100% I think, regardless the level of the other AI). It does not look so complicated to fix and it would add a lot. I love the fact that Project Cars does that, but AMS is better in every other way…
     
    • Agree Agree x 4
  7. Óscar Melero

    Óscar Melero Active Member

    Joined:
    Mar 22, 2016
    Messages:
    156
    Likes Received:
    35
    @Renato Simioni as you have the source code of the engine now, is it possible for you to make an option like... "Only show virtual mirrors, no real mirrors" like in iRacing? Would be an fps gain for me...
     
    • Agree Agree x 4
  8. Will Mazeo

    Will Mazeo Active Member

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    636
    Likes Received:
    169
    That would change nothing, 1 mirror cause same fps drop as if you have all mirrors ON
    You can test it.
    Best thing you can do to save fps with this is to use a lower resolution mirror file. The ones Reiza use are too big
     
    • Informative Informative x 1
  9. Marc Collins

    Marc Collins Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    877
    Likes Received:
    267
    Two simple options: the same AI level as you have set for the other AI, or a level you can set yourself (that might be a closer match for yourself). But if we only have one/no choice, it should be the same level as the other AI because presumably you set it at a particular level on purpose in the first place :)
     
    • Agree Agree x 3
  10. Luciano Santos Filho

    Luciano Santos Filho New Member

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Yes. The first option seems easier to implement and I suppose it is enough in most cases. It seems to be the way PCARS does it by the way.
     
  11. Bkim

    Bkim Member

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    89
    Likes Received:
    57
    MetalmorometalmorometalMOROOOO.
    And the turbo....OMG!!!
    I love you Reiza....i really do X
     
    • Agree Agree x 1
  12. Óscar Melero

    Óscar Melero Active Member

    Joined:
    Mar 22, 2016
    Messages:
    156
    Likes Received:
    35
    I get better fps the less mirrors are in screen.

    If I use all 3 virtual mirrors + real mirrors it's a fps killer for me (not unplayable but -20 fps for sure).

    Also, "Show only virtual mirrors" would be an option that makes it more clean, instead of a mirror clusterf***.
     
  13. Will Mazeo

    Will Mazeo Active Member

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    636
    Likes Received:
    169
    Then something is very wrong in your game. In all isimotor titles 1 mirror or 6 gives the same fps drop.
    There are a few things you can do like I said smaller resolution mirror is best way, but turning off the cull objects (or whatever is called) also helps a lot
     
  14. dctoe

    dctoe New Member

    Joined:
    Jul 1, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Thanks guys for the updates! I love this sim and if really makes me happy that you are going to continue development of the sim and addons to it. A lot of other sims are so much glitter, but this one is a good work horse. It does what we ask it to do.

    You could go for shiny graphics and overly complicated FFB, but for those of us who look to drive seriously, what we need is content and function. Keep it up! And thanks!
     
    • Like Like x 2
  15. GodzillaGTR

    GodzillaGTR New Member

    Joined:
    Feb 4, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    9
    Can I pre-buy AMS2? Why are more people not playing this game? You guys are amazing and no other sim touches this. Thank you so much
     
    • Agree Agree x 3
    • Like Like x 2
  16. Rudolph523

    Rudolph523 Member

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    38
    Likes Received:
    3
    a question about the new hud. can you also set things on or off indepently? i now you can set certain things on or off. but when you want to see the laps in screen, you need the whole tv layout on. while i dont care for the rest of the tv layout. is it possible to set the laps for instance on by pressing a key combination? i am heppy with the rest of the build! you guys are great!
     
  17. Sektor

    Sektor New Member

    Joined:
    Apr 7, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    GID HUD mod from rFactor (1) has wheels grip level indicator, are you considering something like that in the new HUD?
     
  18. Marc Collins

    Marc Collins Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    877
    Likes Received:
    267
    The green bars beside the tires are the grip indicator. To see the % would be nice, too.
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  19. ozcanuck

    ozcanuck Member

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Messages:
    33
    Likes Received:
    9
    If you like a challenge, run the F-Classic at 4 bar. You can break the rears loose in 6th gear...ha ha....then into the fence. Easy on the gas.
     
    • Agree Agree x 5
  20. Sektor

    Sektor New Member

    Joined:
    Apr 7, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    GID looks better IMO, with that circle and red fill. Very visible, very useful.
     

Share This Page