1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bug Reports - Automobilista 2 (Read the Opening Post)

Discussion in 'Automobilista 2 - General Discussion' started by Heitor Facuri Cicoti, Apr 4, 2020.

  1. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used: VIR full
    Car Used: Formula Reiza
    Applicable Settings: Weather - Clear
    Report: AI crash invisible walls at exit of T16
    Onboard camera with AI below
     
  2. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used: VIR
    Car Used: Formula V10
    Applicable Settings: Weather - Clear
    Report: AI cars are shaking, vibrating.
    Steps to reproduce: Drive the Formula Reiza in a Clear session, get behind AI car you will easy see the AI car shaking, vibrating .
     
  3. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used:
    Car Used: Formula 3/301
    Applicable Settings:
    Report: Front Spring rate set to 0 and isn't adjustable
    Front Bump stop set to 0 and is adjustable only to 1
    Steps to reproduce:
     

    Attached Files:

  4. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used:
    Car Used: Formula VEE Fin
    Applicable Settings:
    Report: Missing information about car
    Steps to reproduce:
     

    Attached Files:

    • Agree Agree x 1
  5. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used Donington
    Car Used: AJR Chevy V8
    Applicable Settings:Weather - Clear
    Report: Pit banner says 60 KPH limit but the car auto limiter sets it at 80 kph
    Steps to reproduce:
     

    Attached Files:

    Last edited: May 18, 2020
  6. sci006

    sci006 Member

    Joined:
    May 18, 2020
    Messages:
    41
    Likes Received:
    19
    Track & Layout Used Adelaide 1988
    Car Used: Any
    Applicable Settings:Any
    Report: No loading screen track picture background (just white)
    Steps to reproduce: Load Adelaide 1988
     
    • Agree Agree x 1
  7. sci006

    sci006 Member

    Joined:
    May 18, 2020
    Messages:
    41
    Likes Received:
    19
    Track & Layout Used Kyalami 1977
    Car used
    : Super Cart
    Applicable Settings:Any
    Report Pit Crew ?
    Steps to reproduce: Load as above IMG_1227.JPG IMG_1228.JPG
     
    • Agree Agree x 1
  8. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used Any
    Car Used: Any
    Applicable Settings:Any
    Report: Sprint race car has poping sounds
    Steps to reproduce: Load session start racing.
     
  9. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used : Imola 2018
    Car Used: P3 MRX Duratec Turbo also happens with other cars
    Applicable Settings:Any
    Report: I overtake 2 AI cars in the corner, I am ahead of the AI when exiting corner, I go wide and I get the message I need to give the 2 places back, I need to "return to race position 12".
    Even if you go very little wide only touching the grass same thing happens.
    Steps to reproduce: Load session start racing overtake AI cars in T7(Tosa)
     
    • Agree Agree x 1
  10. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used: All Imola tracks, All Interlagos tracks, All Spielberg tracks
    Car Used: Formula Ultimate
    Applicable Settings: Weather - Clear
    Report: AI cars are shaking, vibrating.
    Steps to reproduce: Drive the Formula Ultimate in a Clear session, get behind AI at about 2 car lenghts will easy see the AI car in front is shaking, vibrating on the straights. If you go further away from the AI in front the AI car will stop shaking.
     
    Last edited: May 18, 2020
  11. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used: Imola 1972
    Car Used: Formula Ultimate
    Applicable Settings: Weather - Clear
    Report: My car is shaking, vibrating while in pitbox in neutral
    Steps to reproduce: Drive the Formula Ultimate stay in pitbox in neutral.
     
  12. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used Snetterton 300
    Car Used: P3 MRX Duratec Turbo also happens with other cars
    Applicable Settings:Weather - Clear
    Report: Pit banner says 60 KPH limit but the car auto limiter sets it at 80 kph
    Steps to reproduce:
     

    Attached Files:

    • Snet.jpg
      Snet.jpg
      File size:
      344.1 KB
      Views:
      92
  13. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Track & Layout Used: any
    Car Used: Formula Classic Gen 2 Model 1
    Formula Classic Gen 2 Model 2
    Formula Classic Gen 2 Model 3
    Applicable Settings: any
    Report: Driver's body is coming through the car floor
     

    Attached Files:

  14. Shadak

    Shadak Active Member

    Joined:
    May 2, 2020
    Messages:
    392
    Likes Received:
    183
    Just wanted to confirm this and add a screen. Really looks funny :) in a bad way
     

    Attached Files:

  15. F.Santos

    F.Santos Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 3, 2020
    Messages:
    405
    Likes Received:
    311
    Track & Layout Used: Kya
    Car Used: Any
    Applicable Settings: VR - any
    Report: Floor in front of the first pit box when going into the pits does not exist, cars fall through a hole in the graphics.
    Steps to reproduce: Do a lap at Kyalami with any car and go back to the pits, turn left towards the first garage as soon as the wall on the left finishs.
     
  16. Lukas Macedo

    Lukas Macedo New Member

    Joined:
    Apr 4, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Track & Layout Used: Londrina, Kyalami
    Car Used: Caterham, GT5
    Applicable Settings: Single Player
    Report: Getting CTD after a single player. First time it forced the PC on a power reboot. Second time I had to power it off. Note: On top of all that, I just noticed the game was uninstalled from Steam. The files are still on the SteamApp folder. I am not sure what is going on here.
    Steps to reproduce
    : Single Player 3 laps or 5 min. 15 cars.
     
    Last edited: May 22, 2020
  17. Ernie

    Ernie Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    241
    Likes Received:
    122
    This problem still exists in latest beta. It is possible to assign the Seq.shifter in the configuration, but on track it doesn't work. Instead the shifter paddles are still active.
    Seems like the Fanatec profile ignores the customized button mapping and still uses the default, while on track.

    The only workaround is to use a Custom profile.
     
    • Agree Agree x 2
  18. GregGarfoot

    GregGarfoot New Member

    Joined:
    May 20, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    since the last update i cant use manual gearbox on my logitech G920 can only get first and second gears and it wont let me configure it in the settings. it was working fine until last update
     
  19. GregGarfoot

    GregGarfoot New Member

    Joined:
    May 20, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    custom profile dont work.
     
  20. Matías Corvino

    Matías Corvino New Member

    Joined:
    Aug 10, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    9
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: Any
    Applicable Settings: Use assists on "authentic"
    Report: Assists seem to enable by themselves, ignoring the level of assists used. If I switch the braking or steering assist, it gets fixed and the game uses the correct level. Most noticeable with low downforce cars, like F-Vee and F-Vintage.
    Steps to reproduce: Launch any car on any track with "authentic" assists on, do a couple of laps and then switch any of the sliders. Then get back to the desired difficulty and compare the driving experience.
     
    • Winner Winner x 1

Share This Page