1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bug Reports - Automobilista 2 (Read the Opening Post)

Discussion in 'Automobilista 2 - General Discussion' started by Heitor Facuri Cicoti, Apr 4, 2020.

  1. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Automobilista 2 V0.9.3.1
    Track & Layout Used: Kansai GP
    Car Used: any
    Applicable Settings:any
    Report: Flickering textures on the building, the right one looking back from the 1st corner and also in the small windows of the smaller building.
     
  2. Wedsley Dias

    Wedsley Dias Active Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    174
    Likes Received:
    103
    Track & Layout Used: Tarumã NC
    Car Used: Hot Cars and Multiclass Hot Cars + Copa Classic
    Report: In a weekend event (Practice + Qualy + Race), my position on the race grid does not correspond to the qualy result. Tested a few times and the same problem, no punishment, just changes to a random position on the grid, in some cases, other drivers continued with their respective qualy positions in others, totally changed. I took prints and I can put them here if necessary.
     
  3. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Automobilista 2 V0.9.3.1
    Track & Layout Used: Kyalami 1976
    Car Used: any
    Applicable Settings:any
    Report: Going off track while using outside car cameras with 2 wheels sound changes and we get the sound of the off track surface but going 4 wheels off track we get no sound coming from that surface.
     
  4. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Automobilista 2 V0.9.3.1
    Track & Layout Used: Montreal
    Car Used: any
    Applicable Settings:any
    Report: Cartonish looking buiding with white frames around them.
     
  5. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Automobilista 2 V0.9.3.1
    Track & Layout Used: Montreal 1988
    Car Used: any
    Applicable Settings:any
    Report: Cartonish looking buiding with white frames around them and flickering texture on the white line on the start stop sector.
     
  6. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Automobilista 2 V0.9.3.1
    Track & Layout Used: Snetterton 300
    Car Used: any
    Applicable Settings:any
    Report: Flickering trees in sector 3
     
  7. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Automobilista 2 V0.9.3.1
    Track & Layout Used: Imola 1988
    Car Used: any
    Applicable Settings:any
    Report: Chopped tree on the 1st corner.
     

    Attached Files:

    • a1.jpg
      a1.jpg
      File size:
      1 MB
      Views:
      115
  8. AndreiC

    AndreiC Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 3, 2019
    Messages:
    507
    Likes Received:
    155
    Automobilista 2 V0.9.3.1
    Track & Layout Used: Spielberg 1974 and 1977
    Car Used: any
    Applicable Settings:any
    Report: Foating trees in the last corner and mountains appears and disappears in corner 5(6 in 1977)
     
  9. F.Santos

    F.Santos Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 3, 2020
    Messages:
    405
    Likes Received:
    311
    Automobilista 2 V0.9.3.1
    Track & Layout Used: any
    Car Used: Puma GT5
    Applicable Settings:VR - all I guess
    Report:AI has got at least an extra 10 horsepower on us going down the straights, does not matter what settings at 100, 90, 80 whatever, they will catch you and most likely jump on you on the corner since they are approaching "faster" than you. Love this car and I can get some really good races against the AI but very frustrating to feel like you are in a different car when going straight.
     
  10. Kuerva

    Kuerva New Member

    Joined:
    May 21, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    2
    Track & Layout Used: Kyalami (possible in any track)
    Car Used: Formula F3 (possible in any car)
    Applicable Settings: Local host 25 players
    Report: Some players lost connection, restart session and same issue "you have been disconnected" after one lap.
    Steps to reproduce: after one lap, various players, restart and same issue in different players.
     
    • Like Like x 1
  11. Karppa68

    Karppa68 New Member

    Joined:
    May 26, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Automobilista 2 V0.9.3.1
    Track & Layout Used: any
    Car Used: F-Trainer (but probably any)
    Applicable Settings:any I think. Have encountered in testing and race.
    Report:
    (Wheel Logitech g27 + pedals with Bodnar cable)
    #1 Sudden loss of calibration while driving. Wheel rotation range suddenly changes to either too short or very long. Can be so violent that it feels like suspension damage or blown tire when steering suddenly gets too twitchy or unresponsive.
    #2 FFB suddenly tries to turn wheel to other side. Feels also like suspension damage. When this happens, calibration stays ok but wheel pulls to other side.
    #3 Game suddenly inverts shifting up/down when entering race grid. (Not very frequent)
     
  12. Maser V6

    Maser V6 Old School. Enjoying AMS2.. ASSISTS OFF RACING Reiza Backer

    Joined:
    Mar 27, 2020
    Messages:
    1,414
    Likes Received:
    687
    Track & Layout Used: Kayalami Historic 10x AI at 80/50 humans 8 + Online
    Car Used: Sigma P1 & Duratec Default setup Q20 mins
    Applicable Settings: Light Rain/Thunder/Thunder/Clear x30 speed 10 laps
    Report: 1 Race engineer still starting drivers on Slick tyres despite raining,
    2 Pit during race to change tyres and stopped in pit lane unable to do anything but leave lobby.
    3 Restarted race with Rain/Thunder/Thunder/Clear x30 10 laps
    Race engineer still put drivers on Slicks to start session Despite maximum rain.
    4 Still no wipers on Sigma
    Irrespective of wether driver wants to do Q laps or not simply just start at the back or if the game is Default or setup.
    5 some people got disconnected.
    6 Still no lap times.
    The Race engineer should put the drivers on the correct Tyres when the host sets the session and weather options.
    Steps to reproduce
    : set wet race on default

    On a positive note the AI are much better a deciding wether to drive through a puddle on apex and lose 3d of there speed so thank you for that.
     
    Last edited: May 28, 2020
  13. ray64040

    ray64040 New Member Reiza Backer

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    3
    Track & Layout Used: Brands Hatch GP, Donington National, Kyalami Historic and more
    Car Used: F3, Ultima GTR, P1 and more
    Applicable Settings: time trial
    Report: After restart session, there is sometimes FFB pulling the wheel either left or right immediately after clicking the Start button.
    Steps to reproduce: Have not found a consistent way to recreate the issue and the strength of pull varies. Seems to be more frequent when restarting session while the wheel is under larger FFB forces or while the car is at speed. It has also happened waiting until the car is completely stopped and wheel is neutral before restarting session. Restarting session a second time has always resolved the issue.
     
  14. Lukas Ranicar

    Lukas Ranicar New Member

    Joined:
    May 29, 2020
    Messages:
    20
    Likes Received:
    18
    Track and layout: Snetterton 100
    Car used: sprint race
    Applicable settings: Time trial, replay
    Report: game crashes as car crosses start/finish in replay trackside view.
     
  15. greatseth

    greatseth New Member

    Joined:
    May 29, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    6
    Track & Layout Used: Any
    Car Used: F-classic Gen 3 Model1
    Applicable Settings: any
    Report: Speed limiter is NOT working

    Track & Layout Used: Imola
    Car Used: F-V10 Gen 2
    Applicable Settings: Multiplayer
    Report: Speed limiter is on (80km/h). Full throttle, then the speed is going to 82 (I'm getting penalty) and to drops to 79km/h.
     
  16. kagurazakayukari

    kagurazakayukari Member

    Joined:
    Dec 1, 2019
    Messages:
    42
    Likes Received:
    15
    Automobilista 2 V0.9.5.1
    Car Used
    : Caterham Superlight
    Applicable Settings: Multiplayer (Dedicated Server)

    (Probably doesn't matter above)

    Track & Layout Used: Brands Hatch GP
    Report: While driving into pitlane, the car itself stucked at the pitlane entry
     

    Attached Files:

    Last edited: May 30, 2020
    • Agree Agree x 1
  17. Coanda

    Coanda ohhh whinge whinge f@#ken whinge.. Reiza Backer

    Joined:
    Apr 8, 2020
    Messages:
    1,441
    Likes Received:
    644
    Automobilista 2 V0.9.5.1
    Track & Layout Used: Interlagos
    Car Used: P2 Class (short race) 15 Ai opponents
    Applicable Settings: Ai 90%, Agg: 50%
    Report: If you race against the Ai from the same class so that both P2 vehicles are racing, when the lights go green on race start the P2 Sigma Ai smash into and drive underneath the other P2 vehicles.
     
  18. s2173

    s2173 New Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    3
    Automobilista 2 V0.9.5.1 and V0.9.2.1

    Track & Layout Used:
    probably any (Montreal and Donnington national)
    Car Used: Probably any (Formula Trainer Advanced in Time trial and formula V10 gen2 in multiplayer practice)
    Applicable Settings: T300 RS, default profile, 80 gain, 40 lf, 50 fx
    Report: FFB pulls to the right or to the left after leaving auto drive - at start of time trial or leaving the pits. You have to bring the car to a full stop before it behaves normally again.
    Steps to reproduce: Formula Trainer Advanced at Donington national, time trial. Start it, drive out to start/finish straight, go back to menu, restart session. Repeat until it happens. In 30 restarts it happened twice for me. First time it was barely noticeable 5 degrees to the right, second time it was very strong, wheel autocentering at around 130 degrees to the right. Bringing the car to a halt fixed it both times. The wheel was held straight both when exiting to menu, restarting and leaving autodrive, there were no forced spins, damage to the car or strong ffb forces present when pressing escape to exit to menu.

    The main issue is when it is almost unnoticeable 2 or 3 degrees, but the FFB just feels off.

    Note:I always delete the automobilista 2 folder after updates, so it's not that.
     
  19. YoLolo69

    YoLolo69 Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2020
    Messages:
    184
    Likes Received:
    74
    Track & Layout Used: Jerez no chicane
    Car Used: Probably any (Formula Trainer Advanced in Test Day)
    Applicable Settings: VR
    Report: Weird floating trace just above my head in one of the turn, really sorry I didn't notice which turn but Artists will probably recognize it thanks to the video below.
    Steps to reproduce: See video

     
  20. alink

    alink Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2017
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    761
    Automobilista 2 V0.9.5.1
    Track & Layout Used: any
    Car Used: any
    Applicable Settings: -
    Report: scratching alongside a wall / guardrail brakes down the car very hard and you are sticking at the wall / armco more or less. A car has to rebound or loosing speed slowly. But resistance is so high which can cause a spin. This does not correspondent to real life.
    Steps to reproduce: scratch along a wall
     
    • Agree Agree x 2

Share This Page