1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bug Reports - Automobilista 2 (Read the Opening Post)

Discussion in 'Automobilista 2 - General Discussion' started by Heitor Facuri Cicoti, Apr 4, 2020.

  1. PM123

    PM123 New Member

    Joined:
    Mar 25, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Game Version/Build: 1.0.0.1
    Track & Layout Used
    : Any
    Car Used: F1 V10, F1 V12
    Applicable Settings: All
    Report: No suspension animation

    Changelog v 1.0:

    VEHICLES
    • Added wiper animations and cockpit vibrations for Metalmoro AJR, Sigma P1, Opala (all variantes)
    • Added DRS wing animation for F-Ultimate, F-Reiza, Sigma P1, AJR Chevy & Honda Turbo
    • Added suspension animation for F-Ultimate, F-Reiza, F-V10, F-V12, F-Vee
     
  2. zero71

    zero71 New Member

    Joined:
    Jul 1, 2020
    Messages:
    17
    Likes Received:
    10
    Track & Layout Used: All Tracks
    Car Used: MRX Duratec Turbo P2
    Applicable Settings: Standing Start
    Report: MRX P2 car with AI drivers slow off the line. Appears they shift into first with no revs, then apply throttle on green light rather than pre-revving first.
    Steps to reproduce: Standing start, identical cars. Player car can get from 9th to 1st by the first corner on many tracks, definitely to 4th on all tracks. Switching to a different car and the problem goes away.
     
    • Like Like x 1
  3. VFX Pro

    VFX Pro Active Member

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    347
    Likes Received:
    142
    This exact frustrating issue happened to me as well. I believe the "flow" would be improved by changing labels or adding a button to differentiate between Exit MP and Return to Garage.
     
    • Like Like x 1
  4. VFX Pro

    VFX Pro Active Member

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    347
    Likes Received:
    142
    Game Version/Build: 1.0.0.1
    Track & Layout Used
    : All Tracks
    Car Used: New Camaro
    Applicable Settings: N/A
    Report: RPM needle doesn't move but speed does.
    Steps to reproduce: N/A

    upload_2020-7-3_7-58-51.png
     
    Last edited: Jul 3, 2020
  5. VFX Pro

    VFX Pro Active Member

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    347
    Likes Received:
    142
    Game Version/Build: 1.0.0.1
    Track & Layout Used
    : All Tracks
    Car Used: ARC Camaro
    Applicable Settings: N/A
    Report: Mirror is offset from it's correct position.
    Steps to reproduce: N/A
    upload_2020-7-3_8-0-59.jpeg
     
    Last edited: Jul 3, 2020
  6. VFX Pro

    VFX Pro Active Member

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    347
    Likes Received:
    142
    Game Version/Build: 1.0.0.1
    Track & Layout Used
    : All Tracks (Goiania on screenshot) Screenshot is awful doesn't show the issue well.. :(
    Car Used: F V-10
    Applicable Settings: N/A
    Report: F10 mirrors remains low quality despite being on High Quality Mirror.
    Steps to reproduce: N/A

    upload_2020-7-3_8-3-21.png
     
    Last edited: Jul 3, 2020
    • Agree Agree x 1
  7. VFX Pro

    VFX Pro Active Member

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    347
    Likes Received:
    142
    Game Version/Build: 1.0.0.1
    Track & Layout Used
    : All Tracks
    Car Used: Ultimate GTR Race
    Applicable Settings: N/A
    Report: Lap value doesn't increment in the Ultima GTR Race in-car dash
    Steps to reproduce: Drive around 2 laps..
    upload_2020-7-3_8-5-55.jpeg
     
    Last edited: Jul 3, 2020
  8. Mark Rearden

    Mark Rearden New Member

    Joined:
    Jul 3, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    My bugs are more related to the User Interface in the Release version and not gameplay as such.

    1. If you click on the camera settings menu you get a tabs at the top for Field of View and Configuration. If you click on Configuration, the tab for Field of View changes to controller Scheme, which is a bit confusing but easily fixed.

    2. If you click on your player profile name in the top right you just get the same screen as clicking on replays and not any settings for your profile.

    3. If you click on Championships you just get the Stock Car Brasil 2020 Championship with a blank white box on the left most side of the screen with nothing in it. I presume that this should show a list of other championships you can race in with the various models of cars in the game as you could in Automobilista 1. Currently I can only click on the select option in the bottom right of the screen to start that championship.

    I'm honestly shocked that such glaring errors that I have found within a few minutes of playing were not picked up by the official playtesters!

    Apart from these UI errors I'm really enjoying the game and you have done an amazing job, just wish I could race in different championships now.
     
    • Useful Useful x 1
  9. VFX Pro

    VFX Pro Active Member

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    347
    Likes Received:
    142
    Game Version/Build: 1.0.0.1
    Track & Layout Used
    : All Tracks
    Car Used: Any Car
    Applicable Settings: N/A
    Report: All delta times are barely readable against light skies. The value has no contrast. Make the background transparent green (or red) and the font bold and white and add a faint drop shadow.
    Steps to reproduce: Drive around 2 laps over a bright clear sky make the sun low enough.

    I added my example next to the original screenshot below.
    upload_2020-7-3_8-16-44.png
     
    • Like Like x 2
    • Agree Agree x 2
    • Winner Winner x 1
  10. VFX Pro

    VFX Pro Active Member

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    347
    Likes Received:
    142
    Game Version/Build: 1.0.0.1

    Duplicated class categories....

    Am I missing something obvious? The cars might be slightly different, but should be all their respective categories.

    4 x Caterham
    2 x Copa Classic
    2 x FTRS


    upload_2020-7-3_8-18-21.png
     
    • Agree Agree x 3
  11. Mark Rearden

    Mark Rearden New Member

    Joined:
    Jul 3, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Even though I tell the options to show a Track Map, I don't get one.
     
  12. VFX Pro

    VFX Pro Active Member

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    347
    Likes Received:
    142
    Cycle your HUD to display it.
     
  13. Cully

    Cully Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    115
    Likes Received:
    63
    Game Version/Build: 1.0.01
    Track & Layout Used: Bathurst
    Car Used: Roco
    Applicable Settings: Two weather conditions set, light rain and rain
    Report: Made pitstop request,approval granted but when i went in for tire change i had no pitstop marker, yes i always run with pitstop marker on.
     
    • Agree Agree x 1
  14. Marc Collins

    Marc Collins Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    4,298
    Likes Received:
    1,604
    Yes it is obvious that the sub-categories of those are missing the details in the icons (e.g., Caterham "Academy" versus Caterham "Superlight"), though they do sort in alphabetical order.
     
  15. jpmmuc

    jpmmuc Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Aug 29, 2016
    Messages:
    191
    Likes Received:
    66
    Just a reminder, that the performance settings are split from the other settings and these settings will be remembered for VR or Screen in their own settings file and they have massive implication on VR or screen. So I would say don't mix this up.
    But it would be better to not discuss this in the bug tracker ... but I do not know how to answer in an other thread.
     
  16. Coanda

    Coanda ohhh whinge whinge f@#ken whinge.. Reiza Backer

    Joined:
    Apr 8, 2020
    Messages:
    1,281
    Likes Received:
    574
    Yeah It's probably not the correct area to discuss. It's up the devs where they want it.. For me OFF to HIGH only cost me 3 FPS and I could not even visual tell the difference in the cockpit driving the F1 V10. Is it working as intended?
     
  17. jpmmuc

    jpmmuc Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Aug 29, 2016
    Messages:
    191
    Likes Received:
    66
    For sure you will have to set it in VR to off even if you like it on screen, so it has to be in Performance. Beside this in VR 3 fps could be the needed step from stutter to fluid.
     
  18. Coanda

    Coanda ohhh whinge whinge f@#ken whinge.. Reiza Backer

    Joined:
    Apr 8, 2020
    Messages:
    1,281
    Likes Received:
    574
    Based on that theory you might as place all the other Post Processing effects within the Performance page too as they cost performance.. It's a Post Processing effect and I think it should be with all the other PP effects. As previously mentioned, a help tip could be used like on some of the other PP effects to warn users that this may be costly for users worried about performance. Anyway it really is a small one and up to the devs where they want it..
     
    Last edited: Jul 3, 2020
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  19. YoLolo69

    YoLolo69 Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2020
    Messages:
    184
    Likes Received:
    74
    I suggested long time ago to simply save Visuals menu settings for VR and for monitor (I mean separatly, like settings for Performance menu), so we can manage all those settings depending context. Problem solved ;)
     
    • Agree Agree x 1
  20. Michael Havlena

    Michael Havlena New Member

    Joined:
    Apr 5, 2020
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Anybody notice how the colors of the cars are off in the showroom? Nothing too serious, of course, just didn't have this issue before....could this be an issue with settings? It's as if the cars are overexposed, or something....definitely not right though....
     

Share This Page