1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Game won't start

Discussion in 'Automobilista - Help & Support' started by Jan Holm, Apr 22, 2016.

  1. Jan Holm

    Jan Holm New Member

    Joined:
    Apr 6, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    The game won't start anymore. It has been like this for a few days.

    I have tried to uninstall both the game and Steam, but it won't work.

    Help !!!
     
  2. Thiago Izequiel

    Thiago Izequiel ex-staff member

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    328
    Likes Received:
    187
    Try to execute it as an system admin.
     
  3. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    Same problem since update last night.
    Did file check etc. etc.
    Not using ANY plugins.
    Worked fine till I updated last night. This sucks!
    Clean install.
    Says ntdll.dll is the fault module (Whatever that means!)
     
  4. Gustavo Puig

    Gustavo Puig New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Anoche dejó de funcionar. Intenté desinstalarlo y volverlo a instalar, pero sigue el problema. Creo que es debido a algún fallo de la actualización 0.9.0
     
  5. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    7,485
    Try creating a trace log please - create a shortcut for the game in your desktop, right click it -> go to Properties, and edit the target to add at the end +trace=3 ; this will create a trace.txt in your Userdata\LOG folder. Please post it here so we can give it a look.
     
  6. Gustavo Puig

    Gustavo Puig New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    De acuerdo
     

    Attached Files:

  7. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    After deleting the player file, the game starts fast.
    However, when I type a new name when asked, the game hangs. I can't seem to enter a player name?
    BTW....Creates no trace file except for 3 lines.
    PS. Getting the same trace as the guy above
     
  8. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    7,485
    Have you tried removing d3d9.dll from the root folder?
     
  9. Gustavo Puig

    Gustavo Puig New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I tried delete d3d9.dll and still not work
     
  10. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    7,485
    OK, thanks for the info. We´re looking into it.
     
    Last edited: Apr 23, 2016
    • Like Like x 1
  11. Bayern1

    Bayern1 New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    same here. Deleted d3d9.dll and doesn't work.
     
  12. Sébastien

    Sébastien New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Similar for me the game(set,play) does not work having brought in a profile
     
  13. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    I run a league and need this sorted asap please @Renato Simioni
    Is there maybe a work around? I see a number of guys on Steam have the same problem. Any help would be great.
     
  14. Sébastien

    Sébastien New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    The same goes for me missed a race yesterday already ACCUEIL and impossible to create a dedicated also @Renato Simioni
     
  15. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,029
    Likes Received:
    858
    False antivirus detection? What AV are you running?
     
  16. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    Just Security Essentials. I run Malware Bytes once a week. Never had a problem and have stopped all AV.
    Even tried a clean boot.
     
  17. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    One of my drivers says I should have an Automobilista folder in "My Documents". I have nothing there. Should I?
    Maybe this is the problem..but how to fix?
     
  18. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,029
    Likes Received:
    858
    Files save in My Docs if you are not an admin with UAC completely disabled.
     
  19. Sébastien

    Sébastien New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    FOR my case game(set,play) was 3 times reinstalled, was even formated computer in the case or celà comes from Windows, my game(set,play) is thrown(launched) well admin there and I even tried of changed the file(case) of destination of profile, make nothing to it, the game(set,play) it throws(launches) when no profile but arrived on the page of the name it spits, The game(set,play) to create well the file(case) of profiles but then impossible to boost(relaunch) the game(set,play) and his(her,its) since the MAJ and as regards the dedicated nothing dashes(launches) " stopped working "
     
  20. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    My league ONLY runs Automobilista and we have racing tonight (It's Monday).
    Unless I can get some help quickly, we standing.
    The thing is, not all drivers have this problem so I'm sure it's maybe just a setting change somewhere. The game has been fine up until the last update.
    Please Reiza, I know you guys are busy, but we need this to work. I'm wondering how many people have bought the game over the weekend only to discover it's not working.
    I honestly don't know where else to look for help and check this forum every half hour.
     

Share This Page