1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Game won't start

Discussion in 'Automobilista - Help & Support' started by Jan Holm, Apr 22, 2016.

  1. Luis Miguel

    Luis Miguel H. Dev Reiza Backer

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    4
    Hi guys,
    Does this happen with other programs or just with AMS?
    Do you remember installing any other software or making any changes to the pc between last time you play AMS and the latest update?
     
  2. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    Nothing! The game worked fine up until a half hour before I updated it. As soon as the update finished (Approx 350mb) it won't start. There is nothing I haven't tried and I see a number of other people have the exact same problem.....Enter profile name = Game crash.
    Reinstalled everything a number of times etc. etc.
    I've checked out all of the forums and spoken to a number of my drivers who usually sort out a problem. We all at a loss.
     
  3. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,029
    Likes Received:
    858
    Those having issues:

    What OS? Are you an admin? What level of UAC do you have?

    Thanks.
     
  4. Bayern1

    Bayern1 New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    I've done a integrity check and now the game is running again.
     
  5. Domagoj Lovric

    Domagoj Lovric Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    524
    Likes Received:
    302
    Can you please check Documents folder, and see if there is FILE, not FOLDER named just "Automobilista", it shouldn't have any extension?
     
  6. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    No file or folder in Documents that says Automobilista.
    Using Windows 7 64bit Ultimate as admin.
    UAC disabled.
     
  7. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    Integrity check says 3 files not verified and will be re-downloaded. Nothing happens. Check again, says all good.
    After trying to start the game, check integrity again and says same 3 files. Have no clue what 3 files.

    The trace file:
     

    Attached Files:

  8. Domagoj Lovric

    Domagoj Lovric Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    524
    Likes Received:
    302
    This may sound odd, but try to start a game with "run as admin".
     
  9. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
  10. Domagoj Lovric

    Domagoj Lovric Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    524
    Likes Received:
    302
    Another odd one, but worth a try; can you enable uac at default, just for this test, and see what happens then?
     
  11. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    Just did. Same.
    Alex used Team viewer and the game crashes loading the player file. I'm sure he will get to the bottom of it.
    Thanks for all the help so far guys.
     
  12. Domagoj Lovric

    Domagoj Lovric Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    524
    Likes Received:
    302
    permissions.jpg Can you check these permissions on game folder?
    /PS. Highly unlikely, but have to check anything...
     
  13. Sébastien

    Sébastien New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Change user permissions as director was already in total, spent in total to wear, my game launches this YOUPI
    Thank you
     
  14. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    7,485
    OK for the ones having this problem, since we cannot reproduce it internally, we need your help to isolate where the issue may be. If you may please bare with us here and run a couple of tests.

    EDIT - Please follow instructions from post 57 instead.
     
    Last edited: Apr 26, 2016
    • Like Like x 1
  15. Kevin Pheiffer

    Kevin Pheiffer Owner of Shadowracingrsa

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    109
    Likes Received:
    19
    Just got it to WORK!!!!!!!!
    Ran the game in Vista Service Pack 2 Compatibility mode.
    Does that help anybody?
     
  16. Gustavo Puig

    Gustavo Puig New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    AMD Adimunistrador de Instalación
    An exception ocurred! tipe: RuntimeException, message: The primary document entity could not be opened.Id=
     
  17. Gustavo Puig

    Gustavo Puig New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    First
     

    Attached Files:

  18. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    7,485
    Glad to hear Kevin :) in any case if you could run the above tests anyway it would be most appreciated.
     
  19. Gustavo Puig

    Gustavo Puig New Member Reiza Backer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    2) AMS_Running.exe NOT WORK
     
  20. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    7,485
    Gustavo, can you please confirm that a) AMS_Running does not load the game, and b) whether you had the game & were able to run the game in the previous v0.8.9 release?
     

Share This Page