1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

"I can´t run Automobilista" - Official troubleshooting topic

Discussion in 'Automobilista - Help & Support' started by Renato Simioni, Mar 9, 2016.

  1. gchristod

    gchristod New Member

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    My game crashes when i click the arrow on the bottom right in the garage screen to join the track, just when the car makes the starting up sound. It just throws me to desktop, with no warning or error pop-ups. I can navigate through all the menus perfectly fine. This happens every time, in both the beta and the normal version of the game. Have made a clean install, verified cache integrity, disabled sfeetfx, run as administrator, everything i can think of.
    My specs are i5 4590, 8Gb RAM, GTX 1070 MSI Armor, Windows 10 64bit. I run the game in 5760x1080@60hz (not 59 that was selected by default). Have also checked multi-view in the configurator.
     
    • Agree Agree x 1
  2. leon_90

    leon_90 Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    62
    Likes Received:
    16
    Do you have Msi Afterburner or RivaTuner?
     
  3. gchristod

    gchristod New Member

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Nope, neither of those.
     
  4. yusupov

    yusupov Member Reiza Backer

    Joined:
    Jun 5, 2016
    Messages:
    76
    Likes Received:
    9
    same problem here gchris, posted about it another thread.

    are you using any non-default nvidia control panel settings?
     
  5. gchristod

    gchristod New Member

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Only I forced antialiasing when I had sweetfx enabled, when i disabled sweetfx i also reverted all nvidia control panel settings to default.
     
  6. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    857
    Can you provide trace files please.
     
  7. gchristod

    gchristod New Member

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Sure, where do i find them?
     
  8. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    857
    See post 1 in this thread.
     
    • Like Like x 1
  9. gchristod

    gchristod New Member

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Here are the logs:
     

    Attached Files:

  10. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    857
    Have you tried running the native hud?
     
  11. gchristod

    gchristod New Member

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    I tried it just now, same result :(
     

    Attached Files:

  12. gchristod

    gchristod New Member

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Found the culprit, it was obs studio. Although i wasn't recording, it was running in the background. The minute I turned it off, the game worked flawlessly. @yusupov , my advice is to turn off all the programs running in the background.
    @Alex Sawczuk thanks for the help.

    P.S. Tried formula vee at hockenheim and boxer cup at cristais, impressed, nice game ;)
     
    • Like Like x 1
  13. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    857
    Were you running the latest version of OBS?
     
  14. gchristod

    gchristod New Member

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Yes, I keep it updated.
     
  15. Easy

    Easy New Member

    Joined:
    Aug 28, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Game starts with strange resolution, like 16 bit, wehen select a car or a track, game crash
    • Different cars on different tracks, reinstall AMS two times, deleting User Folde
    • i7 3770k @4,5 Ghz, 16 GB DDR3 RAM, Palit GTX 980 Superjetstream, EVO 850 500GB and 2TB HDD,
    • Does not matter, game already starts with problem
    • No Mods
    • All logs as detailed below.
     

    Attached Files:

  16. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    857
    You ran the config app first right?
     
  17. Easy

    Easy New Member

    Joined:
    Aug 28, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Yes

    Any ideas?

    Unbenannt.jpg

    It doesnot matter what I change here, it is always the same error!
     
    Last edited: Aug 28, 2017
  18. Easy

    Easy New Member

    Joined:
    Aug 28, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    And here is a Video with the error. In this Video there are two trys to start the game. First one with my normal settings, the second try with more easy settings. The Video is always in 1080p but the game is cropped to some strange resolution!!Different Tracks and different cars!
     
  19. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    857
    What other software is running? We have some issues with OBS and some other applications that write to the screen
     
  20. Easy

    Easy New Member

    Joined:
    Aug 28, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Only steam, afterburner and that's it. But also without afterburner, the Problem is the same. I do not stream or anything else. No screencapture at all
     

Share This Page