1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Locking up brakes, tips for load cell?

Discussion in 'Automobilista 2 - General Discussion' started by buddhatree, Mar 25, 2020.

  1. Brainbug

    Brainbug Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 2, 2020
    Messages:
    87
    Likes Received:
    86
    You have a point guys. For example the F3 shows this behavior that the point of lock-ups could the further away.

    Have you tested the P2? I have the impression that in this car the spectrum is bigger and you lock-up with more brake force.

    seems car dependant.
     
    • Like Like x 2
  2. karoliens

    karoliens Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 15, 2020
    Messages:
    55
    Likes Received:
    15
    I'm having the same issue here: it's too easy to lock up. I'm using CSL Elite LC pedals. For e.g. when driving Super V8 just brief pressure on the brake and it locks up and smokes (and I'm using 85 bumpers on the pedals). It feels as if I do not have the full resolution of the brake pedal. Almost the same situation with Ultima but perhaps less severe.
     
    • Like Like x 3
  3. keith windsor

    keith windsor Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    470
    Likes Received:
    198
    I've posted the issue in the beta forum, with a link to this discussion for the devs.
     
    • Like Like x 5
  4. Bull Shark

    Bull Shark Olijke Poffer Reiza Backer

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    516
    Likes Received:
    237
    Indeed Fanatec with load cell locking up the wheels to easily atm:eek:
     
    • Like Like x 4
    • Agree Agree x 1
  5. Marius H

    Marius H Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    2,505
    Likes Received:
    1,120
    Perhaps there's some hidden curve when you brake. It should be linear with loadcell.
     
    • Like Like x 1
  6. karoliens

    karoliens Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 15, 2020
    Messages:
    55
    Likes Received:
    15
    Well, I don't know what could be causing this but I don't have this issue with ACC, AC, DR2. Indeed it should be linear and there's no dead zone set in game settings so I don't know but it's not right...
     
    • Like Like x 4
    • Agree Agree x 1
    • Creative Creative x 1
  7. keith windsor

    keith windsor Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    470
    Likes Received:
    198
    Is anyone feeling the same thing with the throttle? I think it is the same as the brake i.e. I only seem to need half pedal travel to fully apply the throttle.
     
    • Agree Agree x 4
  8. Faceplant

    Faceplant New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 25, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Agree with the later 3, I gave up today and jumped into iracing and ACC. Back in AMS2 I had DIView running on a separate screen so I can watch the raw input and it all looks good.
     
  9. Brainbug

    Brainbug Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 2, 2020
    Messages:
    87
    Likes Received:
    86
    so does the bar indicators In the Pedal callibration screen ingame.
    I suspect its the cars.
     
  10. John Hargreaves

    John Hargreaves Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Jan 1, 2020
    Messages:
    376
    Likes Received:
    312
    I don't quite understand that, F1 drivers give it a pretty good stomp on the pedal, interesting article here Axis Of Oversteer: Who brakes best in Formula 1, Brembo tells

    TL,DR "Alonso stomps on the pedal harder and generates more pressure on the system, we are talking of a pedal pressure in the 130-140kg range (+/-285-310lbs)."
     
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
  11. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    2,245
    Likes Received:
    819
    I always read race drivers talk about the initial pressure they use to stop race cars with reasonable down force and they say they really stomp the pedal initially then gradually ease off , depending on the car and amount of down force and i've noticed in other sims i can really stomp the pedal . But in AMS 2 I was having some issues with locking brakes and found that i needed to drop the brake pressure in the tuning menu , now when the brakes and tyres are hot i'm able to drive like i'm used to and can really stomp the pedal again !
     
    • Like Like x 2
    • Informative Informative x 2
  12. stephen haley

    stephen haley New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 2, 2020
    Messages:
    12
    Likes Received:
    7
    Also chaps..... do you feel theres a slight delay in pedal inputs? the rev and tacho are in time... but it seems the actual cars engine and brakes are slightly delayed?
     
  13. GregP

    GregP New Member Reiza Backer

    Joined:
    Nov 26, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    5
    Would be easier to diagnose this problem if there was a pedals app overlay, does anyone know if such is planned?
     
  14. Heitor Facuri Cicoti

    Heitor Facuri Cicoti Good Member Staff Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    861
    Likes Received:
    819
    Yes, they will come (I'm not sure when, but I'd say it won't take much time).
     
    • Like Like x 2
    • Agree Agree x 1
  15. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    2,245
    Likes Received:
    819
    There are dashes in Simhub that show pedal inputs you can could use in the meantime ;) but from what I've seen using one there is no delay!
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  16. GregP

    GregP New Member Reiza Backer

    Joined:
    Nov 26, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    5
    It doesn't seem that the newest version of SimHub (6.9.7) yet supports AMS2 -- how are you getting it to work?
     
  17. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    2,245
    Likes Received:
    819
    The version I have has AMS 2 support! I think I got it from their Discord. I'm Afk atm but will post back a little later with link and version number.
     
    • Like Like x 1
    • Disagree Disagree x 1
  18. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    2,245
    Likes Received:
    819
    6.9.8b3 is the version and yeah it's from Discord. Google should get you there.
     
    • Like Like x 1
  19. Tdz_benben

    Tdz_benben New Member Reiza Backer

    Joined:
    Feb 27, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Same problem with heusinkveld sprint. The brake are very sensible!
     
  20. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    2,245
    Likes Received:
    819
    • Like Like x 1

Share This Page