1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Server Settings

Discussion in 'Automobilista - Help & Support' started by Phil, Sep 6, 2016.

  1. Phil

    Phil New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Hello everyone,
    just a basic question.Do we need the entire game and steam running to set a server or is it available a standalone server pack to run a dedicated server?

    Thank you.
     
  2. Erick Goldner

    Erick Goldner Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    468
    Likes Received:
    109
    The full game is nearly 17Gb, but there`s a Dedicated Server Tool that has around 10 to 11 Gb.
    You can use both of them to create the server.

    And yes, you need Steam running (even on Offline mode) for it to work.
     
    • Like Like x 2
  3. Phil

    Phil New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Thanks for the support Erik
     
  4. Phil

    Phil New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Sorry to ask again..But i can get the server tool pack ?
     
  5. Erick Goldner

    Erick Goldner Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    468
    Likes Received:
    109
    Steam -> Library -> Tools -> Automobilista - Dedicated Server.
     
  6. Dann Murillo

    Dann Murillo League Organizer: onlinesimracing.net Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    398
    Likes Received:
    197
    Also Steam does not even need to be logged in for the AMS servers to work. It just needs to be running. I use steamcmd to update my separate servers. So once you install AMS you can log out if you like. :)
     
    • Like Like x 1
    • Informative Informative x 1
  7. Phil

    Phil New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    @Dann , okay , here we go....So you can make it work with steam CMD .But i´m still looking for the server tool....
     
    Last edited: Sep 7, 2016
  8. Phil

    Phil New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
  9. Erick Goldner

    Erick Goldner Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    468
    Likes Received:
    109
    Some have reported the same issue a while ago!

    Send a direct message do @Renato Simioni saying that it doesn't show on your list and he will take a look!

    If i'm not mistaken, The tool appid = 447760 if you want to use steam cmd.
     
    • Like Like x 1
  10. Dann Murillo

    Dann Murillo League Organizer: onlinesimracing.net Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    398
    Likes Received:
    197
    FYI, I have never used the server tool and I have 10 AMS servers loaded. I just use normal installations of the game. :):)
     
    • Like Like x 1
  11. Phil

    Phil New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Thanks guys for the support ;)
     
  12. KoshaPashkin

    KoshaPashkin Pavel Koshkin

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    99
    Likes Received:
    248
    How can I run several servers on same machine?
     
  13. Erick Goldner

    Erick Goldner Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    468
    Likes Received:
    109
    @KoshaPashkin
    First thing you need to do is to copy the Profile folder and have as many folders as servers you need (Ex.: DedicatedServer, DedicatedServer1, DedicatedServer2).
    On each profile folder, the .PLR file inside must match the folders name (DedicatedServer1 -> DedicatedServer1.PLR; DedicatedServer2 -> DedicatedServer2.PLR).

    Then, on each Multiplayer.ini file, you need to increase one number on the 4 ports:
    1st Server:
    Query Port Start="34597"
    Port Start="34697"
    Authenticator Port="8766"
    Master Server Updater Port="27016"

    2nd Server:
    Query Port Start="34598"
    Port Start="34698"
    Authenticator Port="8767"
    Master Server Updater Port="27017" and so on.

    After that (make sure you open/forward all of the above ports), on the Dedicated executable you just have to select each profile to start the Server !
     
    • Like Like x 1
    • Informative Informative x 1
  14. KoshaPashkin

    KoshaPashkin Pavel Koshkin

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    99
    Likes Received:
    248
  15. Phil

    Phil New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    @Erick Goldner , i don´t see any multiplayer.ini in the server pack tool.
     
  16. Erick Goldner

    Erick Goldner Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    468
    Likes Received:
    109
    @Phil
    If you're running the Dedicated tool, execute it one time!
    It will create a folder 'DedicatedServer' on your Userdata.
    Inside it, there will be the Multiplayer.ini file.
     
    • Like Like x 1
  17. Phil

    Phil New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    @Erick Goldner , everything is working fine !! Thanks for your help ;)
     
    • Like Like x 2
  18. SRB Mike

    SRB Mike New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    So, do I understand this right, even that we could download and install the dedicated server tool via steamcmd (logged in as anonymous and using app_update <dedicated ID = 447760>), there is now way to then configure it and launch it from the "AMS Dedicated" exe?

    Or how is it done, when I have rent a root windows server but have no extra steam account on this. Do I have to install a full featured version of steam, create a new steam account and launch it from there?
     
  19. Erick Goldner

    Erick Goldner Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    468
    Likes Received:
    109
    You can start and configure the server without steam, but when you finish the configuration and the server starts, it will crash if it doesn`t find the steam.exe running.

    Like Dann Murilo said, you just need steam installed and running on the background:
    "Also Steam does not even need to be logged in for the AMS servers to work. It just needs to be running."
     
  20. SRB Mike

    SRB Mike New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    That did the trick ... the server starts without crashing, and gets listed now, but now I and my fellow simracers get a "Joined timed out" message when we try to connect?! Whats now going wrong?

    I have opened up in the Windows 2012 server firewall
    UDP Ports: 34597, 34697, 8766, 27016
    and the two other Ports for the matchmaker:
    TCP: 40001
    UDP: 40002

    Am I missing something else?
     

Share This Page