1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SimHub Support

Discussion in 'Automobilista 2 - General Discussion' started by Leadbelly, Apr 2, 2020.

  1. Leadbelly

    Leadbelly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Messages:
    22
    Likes Received:
    8
    SimHub has released a new version, adding support for Automobilista 2. Thought I would give it a try, seems to work well enough.

    [​IMG]
     
    Last edited: Apr 3, 2020
    • Like Like x 1
  2. John Caetano

    John Caetano Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    36
    Likes Received:
    18
    Never thought to add overlays with it. Can this be done in VR?
     
  3. bloozmahn

    bloozmahn New Member

    Joined:
    Mar 24, 2020
    Messages:
    8
    Likes Received:
    8
    i can't get my bass shakers shaking..
     
  4. Leadbelly

    Leadbelly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Messages:
    22
    Likes Received:
    8
    There is a simhub vr dashboard for rf2, that can be downloaded. I have no idea if it will work in automobilista 2, but then again the overlays I used were made for acc and they work well enough.

    SimHub VR Dashboard
     
    • Like Like x 1
  5. John Caetano

    John Caetano Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    36
    Likes Received:
    18
    You have to enable the settings in AMS2, have you done that? In SimHub click on Config Game at the top right...
     
  6. John Caetano

    John Caetano Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    36
    Likes Received:
    18
    Can you link me to the one you shared originally? I really want to test the pedals etc. even if i have to do it in screen. I checked through a few of them but can't seem to find the one you shared above. Thanks in advance.
     
  7. Leadbelly

    Leadbelly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Messages:
    22
    Likes Received:
    8
    I cant remember were I go those, but I zipped them up and uploaded them so you can download them. Let me know if the link works.
    File on MEGA
     
    • Winner Winner x 1
  8. Leadbelly

    Leadbelly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Messages:
    22
    Likes Received:
    8
    • Like Like x 1
  9. Lars Mars

    Lars Mars Member

    Joined:
    Mar 31, 2020
    Messages:
    30
    Likes Received:
    9
    Do you have to run AMS2 in windowed mode to have these overlays?
     
  10. Leadbelly

    Leadbelly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Messages:
    22
    Likes Received:
    8
    Yes but Automobilista 2 window mode is borderless, so it looks the same as full screen.
     
  11. sherpa25

    sherpa25 Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    76
    Think you first have to add -borderless in launch options.
     
  12. Leadbelly

    Leadbelly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Messages:
    22
    Likes Received:
    8
    Yes you are correct I forgot all about that, thanks for posting.
     
  13. Lars Mars

    Lars Mars Member

    Joined:
    Mar 31, 2020
    Messages:
    30
    Likes Received:
    9
    how do you do that?
     
  14. sherpa25

    sherpa25 Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    76
    Steam-> Right-click AMS2, select Properties , select Launch Options, type in -borderless", w/o quotes.
     
  15. Leadbelly

    Leadbelly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Messages:
    22
    Likes Received:
    8
    [​IMG]
     
    • Like Like x 1
  16. Lars Mars

    Lars Mars Member

    Joined:
    Mar 31, 2020
    Messages:
    30
    Likes Received:
    9
    and do you have to start out of steam or can you click on the Icon in windows desktop? Never needed this as I'm mainly racing AC via Content manager
     
  17. sherpa25

    sherpa25 Active Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    76
    Weird, I don't have the '-windowed' text included.
     
  18. NuScorpii

    NuScorpii Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2020
    Messages:
    417
    Likes Received:
    426
    You don't need it if you select windowed mode in the in game settings.
     
    • Like Like x 1
  19. Leadbelly

    Leadbelly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Messages:
    22
    Likes Received:
    8
    You can start both simhub and automobilista 2 at the same time using a bat file. I use a .exe myself but a .bat is easier to setup. You would just change the path to suit from the code below, save it as a .bat file somewhere on your pc. Put a shortcut on your desktop so you can add the default automobilista 2 icon, so it looks nice nice and your good to go.


    @echo off

    start /d "D:\Portables\SimHub" SimHubWPF.exe

    start /d "D:\Portables\Steam\steamapps\common\Automobilista 2" AMS2.exe
     
    Last edited: May 11, 2020
    • Informative Informative x 1
  20. Baku

    Baku Member

    Joined:
    Apr 25, 2020
    Messages:
    33
    Likes Received:
    18
    What is the proper way to get simhub hud in AMS2 with Oculus SDK in VR ?
    AFAIK oculus supports native pinned overlay, but there is no borderless option, therefore the overlay appears with this ugly "pinned" borders.
    Any successfull workaround available ?
     

Share This Page