1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Wheel lost

Discussion in 'Automobilista - Help & Support' started by LoloRRR, Mar 20, 2016.

  1. LoloRRR

    LoloRRR New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    hi,

    first thanks for AMS, this is a great simulation, I love it (was fan of SCE).

    I have a problem : all works fine, and when i am during a session, when i hit "escape" to go back to garage, when i want to re-start or to go to next session, very often my wheel is not recognize anymore. Even when i go to the settings screen, wheel doesn't work. I am obliged to quit the game ans restart...and then it works perfectly, until when i go back to the garage and after, no wheel (no pedals, in fact no controler).

    I have a logitech driving force gt, it works fine in other games.

    Thanks for your help
     
    • Like Like x 1
  2. LoloRRR

    LoloRRR New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    still the same after some tests..... i am very disappointed because i join an online session, made the qualifications, and when the race session starts, no controller....

    Need help :)
     
  3. Thiago Izequiel

    Thiago Izequiel ex-staff member

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    328
    Likes Received:
    185
    Could you please provide more details? If you can, post some screenshots from your logitech profile and ingame config. It's hard to tell what could be causing the problem.
     
  4. LoloRRR

    LoloRRR New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    i changed nothing.... i will try to send screenshots.
     
  5. LoloRRR

    LoloRRR New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
  6. LoloRRR

    LoloRRR New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    just try few minutes ago, because i check files integrity with steam and steam find 2 files to re-download. But still the same : it works fine, back to garage and then, impossible to restart because no controler...
     
  7. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,984
    Likes Received:
    6,661
    Lolo, could you clarify whether this is a new problem (since 0.8.6r), if you also had it before? Or is the latest version your first contact with AMS?
     
  8. LoloRRR

    LoloRRR New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    sometimes it doesn't work at the first start (i checked before from main menu , in the controler settings, it was ok)
    it seems taht when you click on the arrow to begin to drive, there is a "time" when the wheel is "connected", sometimes it works, sometimes not ... sorry not very technical :)
    i try several cars it is the same...
    am i the only one with this issue ??????
     
  9. LoloRRR

    LoloRRR New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    hi Renato,
    nice to talk to you, i am a reiza fan, and SRE user :)
    So : i installed AMS on march 3 (i was a GSC customer)
    before the update, i think i had the same issue but rarely... now it is each time.
    Each time i launch the game, my wheel is well recognize in the controller settings page, the problem happens later
    thanks
     
  10. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,984
    Likes Received:
    6,661
    OK thanks - from your report it sounds like you lose all controller functionality (not just the FFB), is that correct?
     
  11. LoloRRR

    LoloRRR New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    yes correct, nothing.
    I don't understand !!!! i was testing : So i don't know if this will help, but it seems that when i begin with "test day" mode, that works, and when after i go in "race day" mode, then it works... i did qualify, race, go back several time in garage, go back to track : no pb.
    I quit the game, re launch go direct in race mode : same problem than describe before. Quit, go back, test day mode : ok, then race mode : ok..... it seems like that, it seems strange but not only random i think, because tested several times.
    Is this make sense for you ?
     
  12. AriBo

    AriBo New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 16, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    6
    hello renato
    like loloRRR, i've got the same issue... with every car i tested
    i lost my Wheel (T300) and FFB as i start a race vs IA ... only when it's standing start
    if i launch a time trial, or a race vs IA with launch start everything is ok and functionly !
    i gonna test it on mp ... but i think it will work ... i'm gonna tell you in the next post
     
  13. AriBo

    AriBo New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 16, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    6
    on mp, at first it doesn't work in pit
    have to reload my Wheel presets and it works
     
  14. LoloRRR

    LoloRRR New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    did more tests... don't know what to think...
    i did the same (test day and after race) and it seems to work (launch start and standing start work).
    i don't know if there is a real link or if it is random..... but strange :)
    before i had the problem every time, and tonight at the end it was less.......

    EDIT : i tried like Aribo to reload my wheel preset (in game), it doesn't work for me
     
  15. Renato Simioni

    Renato Simioni Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    1,984
    Likes Received:
    6,661
    OK thanks Lolo. There are a few similar reports, we┬┤re looking into this.
     
    • Like Like x 1
  16. LoloRRR

    LoloRRR New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    thanks Renato for your help and support
     
  17. TheStig

    TheStig New Member

    Joined:
    Mar 22, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    • Like Like x 1
  18. F1Aussie

    F1Aussie Member

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    46
    Likes Received:
    3
    Hi Guys, got an odd one for you. Last night was playing automobilista with my t500 f1 rim and two dsd button boxes offline in test day mode and everything was working sweet. Today I go to do a single race and my wheel and one of the button boxes are dead. When I look at the test inputs screen there are red bars showing even though I am not testing the wheel and pedals, when I do test then nothing happens.
    Obviously when I go to drive I get nothing. I closed down auto and had a go at r3e and all good there, then I go back to auto and same issue again, one button box is working but not the other or the wheel and pedals.
    Any ideas?
    Cheers
     
  19. gctitans

    gctitans New Member

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    I`m having the exact same issue. I`m running a T500 and it seems like luck of the draw on whether its going to work or not.
     
    • Like Like x 1
  20. gctitans

    gctitans New Member

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Pretty much exact same issue I am having. I`m running with a T500 as well.
     

Share This Page