1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Automobilista 2 V1.0.4.0 Update Released, now updated to v1.0.4.1

Discussion in 'Automobilista 2 - News & Announcements' started by Renato Simioni, Oct 3, 2020.

  1. Maser V6

    Maser V6 Old School. Enjoying AMS2.. ASSISTS OFF RACING Reiza Backer

    Joined:
    Mar 27, 2020
    Messages:
    1,330
    Likes Received:
    625
    Deleted Beta and main docs folders.
    Game ran very well with changing weather fine also with thunderstorm pro car.+ Merc No wheel issues.
    Diff update has transformed cars Ive tried
     
    • Informative Informative x 1
  2. alink

    alink Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2017
    Messages:
    1,085
    Likes Received:
    707
    Damned, not again!:(
    What I'm doing wrong? Everytime there's such a mouth-watering update and content extension I'm on holiday.
    The W201 / MB190e EVO II came to AMS? Oh, that's great!
    The W201 or MB190e or "baby-Benz" was my first ever car.
    I had a model from end 1988, an 2.0E engine ("E" for "Einspritzung" or "injection" in English) with gKat (controlled catalytic converter) and 118hp / 90kW @5500rpm and 176Nm @ 3500rpm as well as a 5-speed manual gearbox.
    I drove the car from January 2005 till the December 2016. But then, sadly, it was difficult to explain all the holes are "cooling holes" to the car inspector. The car wasn't save anymore the lifecell was broken. For repair, I hadn't enough time.
    But it was a great car, I loved it. It did everything what I as driver wanted to do. No AI control!!!
    There were only a few things which were needed to keep the car running:
    A wrench, hammer, anti-rust spray for mechanics and contact spray for electrics. And never need a wrecker:)!
    So I hope, I will get the same feeling and pleasure driving in AMS with the EVO as in real life with my "little rocket in blue metallic":D
    Although I didn't race till now, I can only say :hurrayreiza:
    Thank you very much!
     
    • Like Like x 2
  3. J93653017

    J93653017 New Member

    Joined:
    Mar 24, 2020
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    Is this the intended behaviour of New Head Movement = 0 ?
    Untitled.jpg
     
  4. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Area 51 local Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    3,075
    Likes Received:
    1,201
    Thanks for all the love guys, i appreciate it :)
     
    • Like Like x 2
  5. WarmRed

    WarmRed Member Reiza Backer

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    49
    Likes Received:
    30
    The 2.3 liter had 5 speed gearbox, the 2.5l had a 6 speed gearbox, *but a 5 speed gearbox was used in some races.



    Der 190E 16V in der DTM - DEUTSCHE TOURENWAGEN MEISTERSCHAFT
     
    • Informative Informative x 1
    • Creative Creative x 1
  6. Micropitt

    Micropitt Mediocre driver doing mediocre laps

    Joined:
    Jun 16, 2020
    Messages:
    565
    Likes Received:
    421
    The Evo II was Homologated in 1990 with a 5 gear gearbox. MB produced and sold 502 models as it was required under Group A Reglement. All DTM races had to be done with this Homologated car, means the 5 gear gearbox. They did use the car for races outside of the Group A Reglement (which did not count towards the DTM series standings) and were able to make changes for that particular race.
    The version we have here in AMS2 is the Homologated Group A car which correctly has the 5 gear gearbox.
    Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II review, specs, stats, comparison, rivals, data, details, photos and information on SupercarWorld.com
     
    • Like Like x 2
    • Informative Informative x 1
  7. WarmRed

    WarmRed Member Reiza Backer

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    49
    Likes Received:
    30
    Thanks for the info, then the version in AMS2 with 5-speed gearbox is correct.
     
    • Like Like x 1
  8. Seven Smiles

    Seven Smiles New Member

    Joined:
    Jun 1, 2020
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    The Lotus has no instrument lights.
     
  9. Kiryu

    Kiryu Member

    Joined:
    Apr 21, 2020
    Messages:
    69
    Likes Received:
    37
    And replays still duplicate when watching them...
     
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
  10. Karlo Spicyweiner

    Karlo Spicyweiner New Member

    Joined:
    Oct 4, 2020
    Messages:
    22
    Likes Received:
    4
    do I lose my setups if I delete the folder? I'm on the fence
     
  11. BrunoB

    BrunoB Un-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2020
    Messages:
    1,039
    Likes Received:
    227
    Your setups are saved here - but its impossible to see which one is which:rolleyes:
    \My Documents\Automobilista 2\savegame\xxxxxxxxx\automobilista 2\tuningsetups
     
  12. Karlo Spicyweiner

    Karlo Spicyweiner New Member

    Joined:
    Oct 4, 2020
    Messages:
    22
    Likes Received:
    4
    but i should delete the whole folder to make it work properly, isn't that right? so i would lose all my setups. i'd make a backup folder, of course, but still, i don't understand
     
    • Disagree Disagree x 1
  13. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Area 51 local Reiza Backer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    3,075
    Likes Received:
    1,201
    First id see a Dr about that Spicyweiner then when your fully recovered id remove the whole folder (well i actually rename it, see pic) because the setups may be off now after physics changes anyway ;)
     

    Attached Files:

    • Agree Agree x 1
    • Useful Useful x 1
  14. kendoslow

    kendoslow New Member Reiza Backer

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    4
    Just about to post this, good advice.
     
    • Like Like x 1
    • Funny Funny x 1
  15. Jebus

    Jebus The Lying Finn Reiza Backer

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    150
    Likes Received:
    72
    You don't have to delete anything. Just rename the Automobilista 2 folder in Documents to something else and then move your setups to the new folder afterwards.
     
    • Dislike Dislike x 1
    • Agree Agree x 1
    • Disagree Disagree x 1
  16. BrunoB

    BrunoB Un-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2020
    Messages:
    1,039
    Likes Received:
    227
    Personally I dont delete anything - and have never done it.:cool:

    ByTheWay: The best of my setups are still much better than the default ones - so...
    Same can be seen on the LB lists where only a few are able to cope higher up on the lists using the default ones.:D
     
  17. Bull Shark

    Bull Shark Olijke Poffer Reiza Backer

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    581
    Likes Received:
    254
    Shoot me but I can't get AMS2 to work with a triple setup anymore.
    I deleted everything. Started from scrats.
    triplescreensettings.xml
    Code:
    <?xml version="1.0"?>
    <Reflection>
        <class name="BRTTIRefCount" base="root class" />
        <class name="BPersistent" base="BRTTIRefCount">
            <prop name="Name" type="String" />
        </class>
        <class name="TripleScreenConfigData" base="BPersistent">
            <prop name="Build" type="U32" />
            <prop name="ForceTripleScreen" type="Bool" />
            <prop name="AllowTripleScreen" type="Bool" />
            <prop name="LeftScreen" type="Fct" />
            <prop name="RightScreen" type="Fct" />
            <prop name="CentreScreen" type="Fct" />
        </class>
        <data class="TripleScreenConfigData" id="0x42413900">
            <prop name="Name" data="" />
            <prop name="Build" data="1301" />
            <prop name="ForceTripleScreen" data="false" />
            <prop name="AllowTripleScreen" data="true" />
            <prop name="LeftScreen" physicalHeight="33.500000" physicalWidth="59.500000" bezelLeft="0.800000" bezelRight="0.800000" angleFromForward="52.000000" distanceToEye="61.000000" verticalOffset="0.200000" pixelWidth="2560" pixelHeight="1440" />
            <prop name="RightScreen" physicalHeight="33.500000" physicalWidth="59.500000" bezelLeft="0.800000" bezelRight="0.800000" angleFromForward="45.000000" distanceToEye="61.000000" verticalOffset="0.100000" pixelWidth="2560" pixelHeight="1440" />
            <prop name="CentreScreen" physicalHeight="33.500000" physicalWidth="59.500000" bezelLeft="0.800000" bezelRight="0.800000" angleFromForward="0.000000" distanceToEye="61.000000" verticalOffset="0.000000" pixelWidth="2560" pixelHeight="1440" />
        </data>
    </Reflection>
    
    Screens do look as seen underneath. The settings in AMS are ok. I don't use Nvidia surround.
    I worked perfectly until today when I started AMS2. Anybody an Idea?

    20201004_154834.jpg
     
  18. Gordie

    Gordie Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2020
    Messages:
    294
    Likes Received:
    162
    Are your screens actually at different angles? One at 52 deg and the other at 45 deg??

    Also, have you set the resolution to 7800x1440 or whatever in the performance options?
     
    Last edited: Oct 4, 2020
  19. TAdams65

    TAdams65 New Member

    Joined:
    May 4, 2020
    Messages:
    21
    Likes Received:
    20
    I deleted the folder and still had the issue.
     
    • Informative Informative x 1
  20. leillo1975

    leillo1975 Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2017
    Messages:
    106
    Likes Received:
    60
    Where I can find the Spanish localization on game? In game propierties on the Steam Client I only can see English and Brazilian Portuguesse
    Captura de pantalla de 2020-10-04 18-09-44.png
     

Share This Page